Vožnja automobilom, autobusom ili avionom često izaziva simptome vrtoglavice, slabosti, hladnog znoja, bljedila, glavobolje, mučnine i povraćanja. Od takozvane „bolesti putovanja“ boluju djeca, ali i milijuni odraslih ljudi

zona vital đumbir i b6

Bolest kretanja, morska bolest ili kinetoza sasvim je prirodna reakcija našeg organizma na pokret. Pojedini sustavi našeg tijela različito reagiraju na kretanje u prometnim sredstvima, a najviše je pogođen centar za ravnotežu koji se nalazi u srednjem uhu. Svojevrsni je to „kratki spoji" do kojega dolazi u mozgu kako kaže njemački liječnik, dr. Tomas Jelinek.

Kako u gužvama i kolonama spriječiti mučninu, a samim tim i nervozu, zna Zona Vital. Istraživanja su ustvrdila da je đumbir djelotvoran prirodni sastojak protiv mučnine na putovanjima, protiv takozvane morske bolesti, jutarnje mučnine, ali i obične mučnine. No, kako to uvijek biva, djeci sigurno nije najsimpatičniji. U proizvodu GINGER + B6 vitamin tablete za žvakanje su suhi ekstrakt korijena đumbira povezali s vitaminom B6 koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te regulaciji hormonske aktivnosti. Ovaj je preparat ujedno odličan za podizanje imuniteta, djeluje i protiv grlobolje i promuklosti.

S vremenom ćete otkriti što je najjači okidač za mučninu i povraćanje te koje metode pomažu vama i članovima vaše obitelji. Nažalost, odrastanjem mučnina kod nekih ljudi ne nestaje, pa je dobro od malih nogu naučiti neke trikove kako bismo umanjili mučenje koje putovanje predstavlja. Pastile za žvakanje s đumbirom i vitaminom B6 svakako su odličan pomagač za osvježenje, borbu protiv mučnine i opće bolje stanje organizma.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.