Iako vježbanje nije strogo vezano uz određeno godišnje doba, proljeće ima jedinstveni šarm koji nas pokreće. Zato vježbanje mišića tijela kao i mišića zdjeličnog dna treba biti neizostavan dio vaše svakodnevice. INTIMINA vas poziva da ‘’probudite’’ svoje tijelo i mišiće iz zimskog sna - i to odmah

intimina vjezbe

Proljeće je dio godine kada često odlučujemo napraviti pozitivne promjene. Inspirirani smo prirodom, proljetnim mirisima, cvjetanjem biljaka i toplim zrakama sunca. Priroda nam šalje dobrodošlicu i poziva nas da skinemo zimski kaput, a s njim i sve negativnosti vezane uz tijelo i um koje smo nakupili tijekom zime. INTIMINA vas poziva da ‘’probudite’’ svoje tijelo i mišiće iz zimskog sna - i to odmah. Idealno je vrijeme za obnavljanje energije i buđenja tijela iz zimskog sna. Sada je trenutak da se riješite loših stvari koje držite u sebi već neko vrijeme i krenete (ili nastavite, ako ste do sada bili marljivi) raditi na svom tijelu i mišićima zdjeličnog dna. Napokon, dani postaju duži i možete više vremena provoditi vani i upijati zrake sunca. Iskoristite priliku za šetnju ili trčanje, sudjelujte u svom omiljenom sportu ili isprobajte jogu - bezbroj je mogućnosti. Odluka je u potpunosti na vama, pa na što god se odlučili, ne zaboravite na cilj - aktivaciju mišića. Ako ste preko zime u potpunosti mirovali, krenite polako i korak po korak pripremajte tijelo za planiranu vježbu. Polako aktivirajte mišiće od glave do pete postepeno pojačavajući vježbe.

intimina vjezbe

Kada govorimo o mišićima, ne smijemo zaboraviti na one koji su ključni za zdravlje tijela - mišiće zdjeličnog dna. Oni pružaju potporu zdjeličnim organima, poput mokraćnog mjehura i maternice, te mogu imati utjecaja na kontinenciju, seksualni užitak i vašu intimnost. Najbolji način za jačanje mišića zdjeličnog dna su Kegelove vježbe koje se izvode stiskanjem mišića nekoliko sekundi - baš kao što vježbamo bedra i bicepse. Postoje brojni alati koji vam mogu olakšati vježbanje mišića zdjeličnog dna i praćenje napretka. Primjerice, Laselle rutina sastoji se od tri vaginalne kuglice različite težine koje pružaju dovoljnu količinu otpora za postizanje najboljih rezultata te omogućuju korištenje ispravne tehnike podizanja kuglica zdjeličnim mišićima prema gore. S druge strane, KegelSmart je uređaj poput osobnog trenera koji izračunava snagu vaših mišića zdjeličnog dna kroz 5 razina, od najslabije do najjače. Svaka razina ima svoju rutinu s odgovarajućim tempom i trajanjem. Dakle, ako želite dovesti svoje tijelo u formu, vaši fitness ciljevi trebaju sadržavati i jačanje mišića zdjeličnog dna. Potrebno je osvijestiti svaki dio tijela te obratiti posebnu pažnju na zdjelično dno kako biste ga održali zdravim i snažnim -  baš kao i ostale mišiće u tijelu.

U slučaju da smo zaboravili spomenuti, proljetne aktivnosti su prvi korak u pripremi tijela za ljeto i plažu. Zato, nemojte čekati, već iskoristite sve što vam proljeća pruža - i pošaljite nam selfie s plaže da se pohvalite. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.