U proljeće, H&M je pokrenuo globalnu inicijativu podrške današnjim uzorima - djeci. Nova inicijativa ima cilj pronaći i osnažiti uzore koji čine napredak na polju socijalne jednakosti, održivosti, obrazovanja i još mnogo toga. Sada H&M želi istaknuti nastojanja ove djece, stvoriti svijest o tome kako se šira zajednica može pridružiti dječjim ciljevima i pružiti dodatnu podršku donacijom UNICEF-u. Neka od uzora su prvi put viđena u filmu nominiranom za Oscara, redatelja Bryana Buckleyja, a sada je vrijeme da i mi ostali učimo od ove nadahnjujuće djece kako bismo mogli stvoriti bolje sutra

hm role models

Kako H&M nastavlja napredovati i zalagati se za mlade donosioce promjena, zadivljeni smo poukama koje ova djeca prenose svima nama, zbog čega mi odrasli izgledamo maleno. Ovog ljeta započinjemo s pričanjem prve priče ove djece usmjeravajući na njih svjetla reflektora, od kojih svatko utjelovljuje optimizam, duh suradnje i slobodoumnosti istinskog uzora. Na primjer, moći ćete upoznati:

hm role models

• Benjamina iz Zagreba, 6, koji kaže: "Odgojite svoju djecu da razmišljaju i osjećaju jer empatija je ključ ako želite promjeniti svijet."
Catarinu, 13, klimatsku aktivisticu, surfericu i glasnu zagovornicu koja kaže: "Djeca rođena u vatri znaju kako je ugasiti."
Jewela, 5, vođu zajednice, optimista i provokatora, koji kaže: "Ne borite se jedni protiv drugih, borite se zajedno."
• Henriquea, 12, prvaka različitih sposobnosti, koji kaže: "Naučite odrasle sanjati veće snove."
• Stephena, 9, inženjera i heroja zajednice, koji kaže: "Djeca ne znaju što ne mogu."

hm role models

Dok prikazujemo utjecaj ove djece, H&M također želi pomoći donacijom djeci širom svijeta. 50 % prodajne cijene iz nove linije održivijih majica donirat će se UNICEF-u, podržavajući dječje ciljeve za bolju budućnost. Otisnute majice dizajnirane od strane H&M Kids dizajnerskog tima, nadahnute su našim novim uzorima, izražavajući neke njihove mudre misli i dodatno osnažujući njihov glas. Kolekcija majica bit će dostupna na hm.com od sredine srpnja.

hm role models

"Lekcije koje nam djeca predaju poslužile su kao inspiracija za grafiku na majicama, ali ujedno su i pravodobni podsjetnici na posao koji svi moramo obaviti za bolju budućnost. Bilo je uzbudljivo i motivirajuće naučiti kako djeca pokreću promjene širom svijeta, u svojim lokalnim zajednicama i šire. Također smo sretni što će prodaja ovih majica s uzorima podržati važan rad UNICEF-a širom svijeta", kaže Sofia Löfstedt, voditeljica dizajna za Kids u H&M-u.

hm role models

"Vrlo smo zahvalni na ovoj donaciji za potporu te osnaživanje djece i mladih širom svijeta. Svako dijete ima jednaka prava, svako dijete može biti uzor. Djeca su stručnjaci za vlastiti život, hrabra su i usuđuju se sanjati. Vrijeme je da slušate djecu i učinite da se i njihovi glasovi čuju", kaže Pernilla Baralt, izvršna direktorica UNICEF-a u Švedskoj.

Posjetite Role Models | H&M za nadahnjujuće Role Models priče i više informacija o ovoj inicijativi.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.