Pradina nova Swing kolekcija sunčanih naočala ovog je mjeseca doživjela svoju promociju u Joe's Pubu, jednom od slavnih jazz klubova New Yorka. Kolekciju odlikuju sofisticirane mačkaste siluete, dizajnirane u skladu sa senzualnom estetikom i modernom ženstvenošću

prada swing sunčane naočale

Nove Swing naočale kreativni su izraz ženstvenih nota i snažnih tonova - kombiniraju oblike iz 50-ih godina s jednostavnim Pradinim linijama mode iz 90-ih. „Swing" u džezerskom žargonu znači prijelaz iz jednog akorda u drugi. Kada bi ovaj zvuk mogao biti dizajniran, imao bi graciozne i gipke linije nove Pradine kolekcije. Ova želja da se zvuk učini vizualnim doveo je do ideje da se započne suradnja s ilustratorima stripova iz cijeloga svijeta. Prada, poznata po suradnjama s mnogim međunarodnim arhitektima, dizajnerima, redateljima i fotografima, ovoga puta pokreće „Manga natječaj". Među sudionike natječaja uključene su najpoznatije škole ilustracije stripova, kao i nezavisni ilustratori.

Zadatak natječaja je kreirati stripovsku fantasy heroinu, s jedinim uvjetom - da lik mora nositi Pradine sunčane naočale. Cilj natječaja je animirati Pradine Swing sunčane naočale i, još i važnije, istražiti mogućnosti na koje se različiti kreativni svjetovi mogu pomiješati bez nametnutih pravila (kao što postoje u svijetu mode i svijetu stripova). Prijave za natječaj su otvorene od 14. srpnja do 31. kolovoza, a pobjednička heroina će postati protagonist nove Pradine reklame. 

Prada Swing kolekcija sunčanih naočala usko je povezana s novom reklamnom kampanjom za Pradinu kolekciju za jesen/zimu 2010. Kampanju je snimio Steven Meisel uz zvuke jazz klasika „Fever" u izvedbi Katey Judd, a prikazuje seriju likova žena i muškaraca, uhvaćenih u trenutku izvođenja zavodljive koreografije, dok se u ulozi pjevačice pojavljuje manekenka i glumica Angela Lindvall.

nina hagen, prada swing naočale

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.