Svojom najnovijom kolekcijom Juraj Zigman preispituje jednu drugu dimenziju ženske ljepote, onu koja je satkana u emocijama, koja će razgoliti žensku dušu. Seksipil je ovoga puta prikriven i stavljen u drugi plan, a osobnost žene i njena romantična crta okosnica su kolekcije za proljeće-ljeto 2012.

zigman ljeto 2012 

Veliki i neočekivani pomak u Zigmanovoj modnoj estetici posebno je istaknut u pristupu i oblikovanju forme koja je potpuno drugačija od dosadašnjeg prepoznatljivog rukopisa. Nova estetika i nova vizija prožete su ovom kolekcijom koja je odraz nove energije. Zigman se ovoga puta igra geometrijom, neobvezno spaja i nakuplja materijale poput svile, brokata i šifona u nove geometrijske oblike koji ne tvore čvrstu cjelinu već lepršavu i prozračnu formu.

zigman ljeto 2012

Kolekcijom dominiraju maxi haljine, hlače, jakne ukrašene perjem te frakovi od biranih materijala. No naglasak je uvijek na haljini; Zigman redefinira pojam male crne haljine, haljina je must have nove kolekcije. Bilo duža, kraća, prozirna ili romantična haljina je njegova kraljica. Upotreba perja izrazito je naglašena u ovoj kolekciji, dok je izgled kolekcije upotpunjen modnim dodacima koji su izrađeni u suradnji s riječkim brendom Micica.

zigman ljeto 2012

Modna kampanja snimljena je u Zigmanovom rodnom zavičaju Kosterni, odražavajući tako njegov senzibilitet i povezanost s morem.

Šminka: Gena Uljan
Frizura: Frizerski salon Aleksandra
Fotograf: Jurica Sertić
Modeli: Nadja Božić, Lana Petanić, Matea Matanović (Talia Model)

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.