Dizajnerica Anamarija Brkić iz godine u godinu oduševljava nas svojim profinjenim kolekcijama koje je svakako čine jednom od najzanimljivijih modnih osobnosti na domaćoj fashion sceni. Inače ljubiteljica decentne monokromnosti, A'MARIE ove zime nudi puno više živih boja nego inače

amarie, zima 2011, 2012

Još jednom se pokazuje potpuno istinit slogan pod kojim A'MARIE već godinama stvara svoju modu - Clothes Made of Dreams - odjeća Anamarije Brkić doista je kao iz snova ili napravljena od snova. Jer, malo je žena koje će odoljeti tim prekrasnim materijalima, čistim krojevima i imanentnoj ženstvenosti. A malo je i modnih znalaca koji neće potvrditi da je A'MARIE uvijek, sa svakom novom kolekcijom, iznimno dorečena i smislena u svojoj modnoj estetici.

Da vidimo što je Anamarija pripremila za sezonu jesen-zima 2011./2012... Dizajnerica je uspješno spojila zanimljive utjecaje te ih provukla kroz svoj prepoznatljiv rukopis i spojila u eklektičnu fluidnu cjelinu. Ne zazirući od naoko oprečnih elemenata, kroz beskompromisno urbanu liniju dizajnerica tako nenametljivo provlači dozirane etno motive. Dosljedno istražuje teksturirane jednobojne materijale, a prvi put i svilu, odnosno vunu protkanu šarenim nitima. Osim za suknje olovka-kroja, efektnim materijalom koristi se i kod trapez hlača te tako dodatno naglašava njihov boho dojam.

amarie, zima 2011, 2012

Linije kojima se bavi ponovno su čiste, s čestim asimetričnim intervencijama i minuciozno obrađenim detaljima. I dalje s finom senzualnošću u fokusu, konstrukcijski se fokusira na izduženu siluetu, što ipak ne znači da je posve izbacila volumen kao jednu od ključnih ideja.

Pleteninu i pamučne košulje spaja u jedinstvene komade pa ispod vesti, tunika i haljina proviruju ušiveni slojevi tkanina koji aludiraju na spoj različitih odjevnih predmeta u jednome, a dizajnerica time naglašava višeslojnost kao glavni element kolekcije. Asimetrično krojene tunike tako su "produžene" mini-suknjama, a ispod kratkih hlača od vunenog buklea proviruju džepovi decentno ukrašeni aplikacijama.

amarie, zima 2011, 2012

Upravo su aplikacije s blagim rokerskim utjecajem još jedan motiv kolekcije jeseni i zime 2011. Dizajnerica ih katkad ubacuje diskretno, tek kao nenametljiv detalj, a katkad upadljivije kako bi njima naglasila komad nakita, odnosno remena na haljini. Katkad ih i dodaje na svilu, bukle ili kašmir čime stvara potpuno novu tkaninu.

Nakon nekoliko sezona stanke, uz kolekciju su ponovno dostupne i pripadajuće torbe, nastale u suradnji s dizajnericom Majom Srkulj. Uz modele pisma, u liniji torbi 'Maja za A'MARIE', pojavljuju se i dnevne varijante na kojima su aplicirani detalji u tkaninama iz upravo predstavljene kolekcije odjeće.

amarie, zima, 2011, 2012

Nova A'MARIE kolekcija jesen-zima 2011./2012. dostupna je u A'MARIE trgovini Gundulićeva 19, Zagreb.

Dizajnerica: Anamarija Brkić
Fotografija: Mladen Šarić
Make-up: Simona Antonović
Kosa: Milena Maršić za Glamour
Model: Nevena Janković
Produkt fotografija: Maja Kljaić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.