Oba žirija 7. Modnog ormara – i međunarodni žiri sastavljen od svjetskih modnih stručnjaka i domaći žiri sastavljen od uglednih modnih novinara – donijela su odluku da je pobjednik ovogodišnje strukovne modne manifestacije Damir Begović, student 2. godine Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu

damir begović, modni ormar

Na natjecateljskoj večeri studenata Tekstilno tehnološkog fakulteta, student 2. godine TTF-a Damir Begović prikazao je – last, but not least – kolekciju koja je ostavila jak dojam na strani žiri i domaći novinarski žiri. Damir je natjecateljskoj večeri dao impresivno veliko finale, savršeno uklopljeno u glavnu temu ovogodišnjeg Modnog ormara – 65. godišnjicu Christiana Diora. Koncepcijski i izvedbeno, Begović je realizirao odličan show i sjajan vizualni dijalog s diorovskom estetikom, prikazavši kolekciju koja se duhovito, vješto i inteligentno oslanja na prepoznatljive modne kanone kuće Dior, ujedno pokazavši inovativnost, modernost i snažan autorski pečat.

damir begović, modni ormar

U zanimljivoj igri crne, bijele i crvene boje, uz dodire zlatnih detalja, Begović je prikazao niz odlično krojenih modela, koristeći netipične materijale – npr. krune na glavama manekenki su zapravo automobilske „ratkape“ pofarbane u zlatno, dok je glavni materijal odjevnih komada crvena polietilenska mreža. Klasične diorovske siluete na taj su način dobile moderan, lagano futuristički prizvuk, a Damir je pokazao vješto baratanje materijalima i zavidnu tehniku izvedbe.

damir begović, modni ormar

Uz Damira Begovića, međunarodni profesorski žiri pohvalio je Pavlu Aleksić za najbolju realizaciju kostima, Barbaru Radelju za koncept te Jelenu Matas za inovativnost – mlada je dizajnerica na pisti prikazala likove iz poznatih crtića Walta Disneyja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.