Pavla Aleksić, Petra Pavlica i Stjepan Čuka, Clash of 9 te Link by OGI & ZORAN su Editor's Choice ovogodišnjeg Modnog ormara. Njihovi komadi oduševili su nas svojom svježinom, modernošću i odličnom realizacijom. Želimo ih i u svom ormaru!

pavla aleksić

Pavla Aleksić: dašak visoke mode

Međunarodni žiri posebno je bio oduševljen profinjenom kolekcijom haljina studentice TTF-a Pavle Aleksić, koja je, uz Damira Begovića i Barbaru Radelju, pobjednica ovogodišnjeg Ormara u kategoriji "Kostimi". Pavla je prikazala mini-kolekciju dugih večernjih haljina svijetlih prljavo ružičastih nijansi i nijansi slonovače. Na strogi gornji dio bogato izvezen metalnim nitima, nastavlja se fluidni i lelujavi donji dio, koji siluetama daje ženstvenost i lepršavost.

pavla aleksić

pavla aleksić

Pavlina je mini-kolekcija na pistu donijela dašak visoke mode, pročišćenu i jednostavnu estetsku viziju bez previše kompliciranja ili pretencioznosti. Kolekcija je odlično šivana, kompaktna i ujednačena.

Petra Pavlica i Stjepan Čuka: haljine od tila i odlična muška kolekcija

petra pavlica

Urbana, cool i lagano mračna, kolekcija Petre Pavlice (ženski modeli) i Stjepana Čuke (muški modeli) idealna je za sve one koji su nonkonformisti i koji vole upečatljivi i energičan street-style koji odskače. Petra je prikazala haljine u diorovskom duhu, u nijansama crne, sive i boje vina, s pregršt korištenog tila koji ujedno otrkiva tijelo, ali prekriva lice, naglašavajući misterioznost i ulogu femme fatale.

stjepan čuka

stjepan čuka

Čuka se nakon nekog vremena izbivanja s domaćih modnih pista doista vratio u velikom stilu. Majstor muške mode, prikazao je izvanrednu crno-crvenu kolekciju za muškarce koji vole urbani street-style koji koketira s elementima darka, punka i finog seksepila. Njegove crno-crvene hlače i jakne besprijekorno su realizirane, a prozirne crne košulje u kombinaciji s metalnim lancima (tankim i vrlo decentnim) prizivaju estetiku dark-goth supkulture i referiraju se na modne kanone poznatog britanskog dizajnera Garetha Pugha čiji rad Čuka iznimno cijeni.

Link by OGI & ZORAN: must-have hlače

link by ogi i zoran

Ogi Antunac i Zoran Mrvoš prikazali su odličnu kolekciju – jednostavnu, nosivu i modernu. Pročišćene linije, fini pad svakog komada, besprijekorni krojevi, zaokružena estetska cjelina i kromatska harmonija – sve je to odlika njihove nove kolekcije. U gledalištu su mnogi uzdisali posebno za crnim i žutim hlačama koje će sasvim sigurno vrlo brzo naći put do trendseterica koje ne nose samo cajkaste haljinice i razvikane strane marke.

Clash of 9: tako cool

clash of 9

clash of 9

Svaka kolekcija ekipe 9 mladih dizajnera koji stoje iza brenda Clash of 9 odiše svježinom i mladenačkom energijom. Njihovi su komadi jednostavni i idealni za moderan, urbani casual look. Kolekcijom prikazanom na Modnom ormaru dominirale su crna i bijela (ne)boja, s pokojom naznakom spaltter efekta – sitnih šarenih "flekova" boje koji upečatljivo dinamiziraju čitav dojam. Clash of 9 prikazali su senzualne modele koji jako lijepo oblikuju žensko tijelo.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.