Svestrana modna dizajnerica Martina Herak, diplomantica zagrebačkog Tekstilno tehnološkog fakulteta, kao lice svoje nove kampanje odabrala je glumicu Helenu Minić Matanić. Iako se Helenin trudnički trbuščić već nazire, poznata glumica energično je i s puno entuzijazma utjelovila Martinin model

martina herak i helena minić matanić

"Razmišljajući o tome koga bih mogla odabrati za zaštitno lice, moram priznati da mi je Helena odmah pala na pamet. Iako se nas dvije poznajemo već neko vrijeme (s obzirom da smo obje iz Istre), ono što me kod nje privuklo jesu njezin talent, ženstvenost i ljepota. Obično to i jesu epiteti koji krase glumice, no ono što je ipak bilo presudno u odabiru jesu njezina prpošnost i osmijeh, ono nešto što mislim da se podudara s mojom vlastitom kreativnošću.", ističe dizajnerica Martina Herak.

martina herak i helena minić matanić

Martina i Helena snimanje su odradile u studiju poznatog zagrebačkog fotografa Dejana Barića. Helena je još jednom potvrdila svoj talent te se odlično snašla u ulozi manekenke. Moda je zabavna, stvaranje je igra, a uz profesionalno Dejanovo oko dvije su kreativke to uspjele dočarati i na fotografijama.

martina herak i helena minić matanić

Martina Herak uskoro se svoju novu kolekciju sprema prikazati na Zagreb Fashion Weeku, ovoga proljeća. Iako se tijekom dosadašnje karijere ova strastvena mlada žena prepuna ideja, bavila glumom pjevanjem, pisanjem poezije i kolumni, kada je prošle godine magistrirala modni dizajn, odlučila se posvetiti isključivo svojoj struci. Već nekoliko mjeseci svakodnevicu provodi u svom kreativnom neredu uz šivaću mašinu, igrajući se materijalima, spajanjem, šivanjem, crtanjem, konstruiranjem, stvaranjem...

"Volim taj spoj različitih uzoraka, materijala i konstrukcije, jer upravo je „spoj nespojivog" ona igra kojoj težim. Vjerujem da će to biti vidljivo i u mojoj slijedećoj kolekciji koju pripremam za ovogdišnji Fashion Week.", zaključuje Martina.

martina herak i helena minić matanić

Model: Helena Minić Matanić
Photo: Deyan Barić
Ogrlica: Sia Art Zadar 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.