Sinoć je u Plesnom centru Zagreb održana prva revijalna večer jubilarnog desetog Modnog ormara. Slovenski dizajner Erik Pižent i prošlogodišnja pobjednica Modnog ormara Nevenka Buzov svojim su zanimljivim kolekcijama najavili uzbudljivo modno natjecanje deset mladih i talentiranih studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu na temu Eksperimentalna moda

valinea vinger

Zanimljive mini kolekcije mladih studenata ocjenjivao je stručni žiri sastavljen od renomiranih modnih stručnjaka - Natalije Žarković, dizajnerice modnog brenda Trussardi, Stephena Higginsona, umjetnika i vlasnika galerije u Londonu, Jensa Laugesena, kreativnog direktora i modnog dizajnera iz Londona, Diane Sokolić, akademske umjetnice i dizajnerice nakita i Petre Grgičević, urednice mode u tjedniku Story, a po njihovom sudu titulu najboljeg mladog dizajnera zasluženo je ponijela studentica treće godine TTF-a Valinea Vinger. Drugo mjesto prema ocjenama stručnog žirija osvojila je Gala Marija Vrbanić, a treće Marta Križaj.

valinea vinger

"Iznenađena sam pobjedom i zaista to nisam očekivala pa mi je stigla kao najbolja nagrada za sav uloženi rad i trud. Ideja za ovu kolekciju mi je došla spontano. U zadnje sam vrijeme dosta prisutna u start-up zajednici i volim multifunkcionalnost i integraciju novih tehnologija u odjeću. Kolekciju sam stvarala dva mjeseca, a nit vodilja bila je posthumano stanje. Ova pobjeda mi znači jako puno jer je to moj prvi iskorak na modnu scenu i početak moje karijere." – izjavila je dizajnerica Valinea Vinger.

Prvo mjesto prema ocjenama novinarskog žirija (u sastavu Saša Joka/Elle, Zora Bjelousov/Femina.hr, Lucija Biondić/Moda.hr, Mia Dropuljić/Fashion.hr, Dubravka Prpić Znaor/It Girl), osvojila je Gala Marija Vrbanić, dok su titulu drugog i trećeg mjesta ponijeli Ivana Janjić i Josipa Ščapec.

valinea vinger

valinea vinger

Valinea Vinger, pobjednica 10. Modnog ormara

"Kod odabira pobjednika Modnog ormara presudilo je to što je Valinea imala odličnu ideju i prikazala zanimljive modele koji se mogu transformirati – jakna se može pretvoriti u ruksak, a haljina u vreću za spavanje. Valinea nas je oduševila, a osim nje izvrsni su bili i Gala Marija Vrbanić koja je osvojila drugo mjesto i zanimljiva i razigrana Marta Križaj. Modni ormar je izvrsna platforma za mlade dizajnere koji za vrijeme studiranja krenu stvarati svoj brend i predstavljati ga javnosti." – izjavila je Natalija Žarković, članica stručnog žirija koja je stekla zavidnu karijeru radeći za napoznatije svjetske modne brendove, a trenutno je dizajnerica u Trussardiju.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.