Predstavljamo treću po redu suradnju u sklopu projekta Retratos Do Brasil (Portreti Brazila) koji je pokrenuo brend Havaianas. Cilj projekta je približiti brazilsku kulturu ostatku svijeta na zanimljiv i zabavan način. Kroz projekt Havaianas stvara impresivne capsule kolekcije japanki s različitim koje vjerno prikazuju duh brazilske kulture, stil i način života te ljepotu i raznolikost flore i faune

havaianas

Havaianas od svojih početaka zagovara slobodu uma, hrabrost, individualizam, kreativnost i inovativnost te sve to nastavlja prenositi kroz projekt i homage Tarsili kao umjetničkoj ikoni i ženskom pioniru. Nova kolekcija uključuje divne i interesantne umjetničke radove Tarsile Do Amaral iz Sao Paula.

havaianas

Tarsila Do Amaral je 1920-ih u Parizu tijekom studija razvila prepoznatljiv stil korištenja vibrantnih boja u prikazivanju krajolika i scena života u Brazilu. Smatra se kako je bila jedna od začetnica modernističkog umjetničkog pokreta u Brazilu istih godina te je, osim toga, bila modna ikona, spisateljica i pijanistica.

havaianas

Svaki od tri modela nosi svoju priču te su istovremeno toliko različiti, a toliko slični zbog veselih boja i šarmantnog izgleda. Njena umjetnost se savršeno uklapa u ljeto i već prepoznatljiv stil Havainasica te djela idealno prenose brazilski duh – šarenilo i vibrantne boje koje oslikavaju raznolikost i živost flore i faune.

havaianas

A Cuca je priča o staroj ženi koja je poprimila oblik krokodila koji bi krao zločestu djecu, Postcard je prikaz brazilskog krajolika, dok je Anthropophagy inspiriran Manifestom anthropófago Oswalda De Andrade (njenog muža) koji govori o pojavi priznatog brazilskog kulturnog identiteta.

Više informacija o proizvodima i cijenama na http://www.havaianas.com.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.