H&M je jutros najavio još jednu uzbudljivu suradnju - dizajnersku suradnju za jesen sa slavnom pariškom dizajnericom - Isabel Marant - kraljicom printa, ženstvenih haljina i mix & match stila. Isabel će za H&M kreirati ikoničnu mix & match kolekciju odjeće i modnih dodataka svoje prepoznatljive estetike. Kolekcija će biti raspoloživa od 14. studenog 2013. u 200 prodavaonica širom svijeta te na Internetu

isabel marant za H&M

"Laska mi ova suradnja: H&M radi s najboljim dizajnerima i ovaj je poziv priznanje moga rada. Cilj mi je kreirati nešto stvarno, što žene žele nositi u svakodnevnom životu, uz određenu dozu nehajnosti koja je upravo u pariškom duhu: odjenete se, ali ne pridajete tome preveliku pozornost, no ipak izgledate seksi. Kolekcija je ispunjena takvom jednostavnošću i stavom. Sve se može kombinirati prema vlastitom osjećaju - moje viđenje mode temelji se na osobnosti", izjavila je Isabel Marant.

"Vrlo smo uzbuđeni što nam Isabel Marant gostuje kao dizajner u H&M-u. Način na koji kombinira različite elemente u svojim kolekcijama i stvara stil koji je istodobno neopterećen i urban čini je vrlo suvremenom. Ima fantastično oko za etničke detalje i rijetku sposobnost da kreira komade koje ljudi doista žele nositi. Sigurni smo da će H&M-ovi kupci biti oduševljeni ovom kolekcijom", kaže Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u H&M-u.

isabel marant za H&M

Isabel Marant rođena je i odrasla u Parizu, a svoju je odjeću počela prerađivati još u srednjoj školi. Diplomirala je u slavnom studiju Berçot, a zatim je krenula put vrha mode pokrenuvši vlastitu liniju nakita kojoj je pridodala pletivo da bi konačno 1994. lansirala svoj eponimički zaokruženi izgled. Danas vodi vrlo uspješnu internacionalnu modnu kuću i mrežu butika širom svijeta. Njezin rock-šik pariški stil ispunjen boemskim utjecajima, koji je drska mješavina boemskih i muških krojeva, svake sezone postaje sve popularniji.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.