Odabravši pustu uvalu kao kulisu za snimanje ljetne kampanje za Charlie; Loredana Bahorić i Mare Milin još jednom ispisuju najljepše vizuale na hrvatskoj modnoj sceni

charlie design

Dvije istinske umjetnice ponovno su oduševile kampanjom čiji je koncept u prepoznatljivom Charlie stilu, podijeljen na crnu i bijelu priču. Fluidni oblici izmjenjuju se s krutim formama, spoj različitih tekstura stvara dinamičnu igru. Gotovo svi komadi reciklirani su iz prethodnih Charlie kolekcija, a nadgradnjom je stvorena nova serija modela. Originalnim printevima, dodatkom perja, aplikacija na samoj tkanini, upotrebom traka na neuobičajenim mjestima, stvara se začudan dojam.

 charlie design

"Nakon uglavnom komornih kampanja (lijepih i dragih), Charlie je izašao na more, pod otvoreno nebo - na sunce i slani zrak. Jednostavno nam je jednoglasno 'puklo' i otišli smo. Kad dugo nešto ne radiš na određeni način, sve to dobiješ mnogostruko. Sunca, mora, neba i južine koliko treba, i više od toga. Mala, moćna ekipa, eteričan, tih i izdržljiv model i jedan štender s odjećom, na, za Hrvatsku atipičnoj plaži, koju mi od milja zovemo Normandija, u začuđujuće malo vremena složila je esej kojeg je Lori nazvala 'One Day', a ja prevela u 'Jednom'. Osjećala sam se kao da otvaram šampanjac: malo se pomučiš oko čepa i - 'plop!' - idemo doma sretni i energizirani, lagano pijani od radosti stvaranja", kaže umjetnica Mare Milin i dodaje kako se ovaj put odlučila na crno-bijelu priču, koju priča kroz diptihe, poput velikog editorijala, povezujući fotografije modela i okoliša, u kojem se u tom trenutku nalaze.

 charlie design

Osnova priče je osoba u velikom pejzažu, pod velikim nebom. Je li izgubljena, nađena, sretna, nesretna, otkrivena, skrivena - na promatraču je da doživi. Fotografije je, kako kaže, snimila stihijski, ne birajući tehnička sredstva, svjesno ih je miješala.

 charlie design

"Svaki format sastoji se od dvije fotografije, koje su međusobno povezane, i svaki format, opet, vuče drugi. Jedini imperativ je bio da krenem bijelom pričom i završim crnom, obrnuto od načina na koji smo snimali", zaključuje Mare priču o kampanji koja na najjednostavniji način, zapravo, pokazuje svevremenski Charlie stil te priča svoju modnu priču, neopterećen prolaznim trendovima.

charlie design

charlie design

charlie design

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.