U suradnji s kolumbijskom dizajnericom Johannom Ortiz, globalni high street brend H&M najavljuje ekskluzivnu kolekciju. Uz snažnu paletu boja, egzotične cvjetne printeve i glamurozne siluete, koje su postale sinonim za Ortiz robnu marku ženstvenog odijevanja, kolekcija je prepuna elegantnih kombinacija za one koji su u potrazi za statement komadima

hm johanna ortiz predkolekcija

Kao rezultat suradnje s kolumbijskom dizajnericom Johannom Ortiz, H&M predstavlja predkolekciju koja će biti dostupna u odabranim trgovinama i na hm.com od 3. prosinca, a glavna kolekcija bit će dostupna u ožujku 2020. godine. Predkolekcija se sastoji od četiri stila koji su sinonim za koketirajuću i nezahtjevnu estetiku Johanne Ortiz: haljina-tunika, haljina na vezanje, mini haljina i duga haljina sa slojevitim krojem volana.

hm johanna ortiz predkolekcija

Četiri egzotična cvjetna printa iz Ortizove arhive - "Divlje ruže", "Raj orhideja", "Cacatua" i "Coquelicots" - u živim bojama žute, prašnjave ružičaste, šumsko zelene i tamno smeđe boje koralja osmišljene su s fenomenalnim volanima i valovitim detaljima na manšetama i rubovima. Kako ih nositi? Ortiz predlaže uparivanje s minimalističkim sandalama, raskošnim naušnicama, valovima u kosi i slamnatom torbom.

hm johanna ortiz predkolekcija

"Svi printevi potječu iz moje opsjednutosti cvijećem, palmama i prekrasnim bojama kojima sam blagoslovljena dok gledam kroz prozor kad se probudim u svojoj kući u Kaliju u rodnoj Kolumbiji. Print Latinske Amerike i njezina jedinstveno svečana karakteristika nešto je što se može osjetiti u svakom dizajnu Johanne Ortiz, tako da sam oduševljena što će toliko žena na svijetu imati mali komad Kolumbije u svojim ormarima zahvaljujući Johanni Ortiz x H&M suradnji ", kaže Johanna Ortiz, dizajnerica i izvršna direktorica.

hm johanna ortiz predkolekcija

"Otkrivanje dizajna Johanne Ortiz, njezina upotreba boja i izvanredan smisao za dramatične siluete bili su sjajno iskustvo za cijeli dizajnerski tim koji je blisko surađivao s Johannom, uživajući u gostoprimstvu i njenom prekrasnom domu u Kaliju. Oduševljeni smo što možemo proslaviti bogatu povijest i zanat Kolumbije i kupcima H&M-a donijeti Johannin dizajn koji potiče sreću", kaže Maria Östblom, voditeljica H&M dizajna za žensku odjeću.

hm johanna ortiz predkolekcija

Lidija Lešić prva je odjenula haljinu iz H&M predkolekcije

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.