Globalni high street brend H&M najavljuje suradnju s fotografkinjom, kreativnom direktoricom i modnom ikonom Helenom Christensen. Capsule kolekcija stavlja naglasak na fotografije cvijeća, koje se nalaze na majicama, a Christensen je snimila i fotografije za kampanju 

hm x helena christensen

Helena Christensen jedna je od supermodela 90-ih godina, koju smo imali priliku vidjeti na brojnim naslovnicama raznih časopisa, a zapamćena je i kao omiljena muza modnih revija. Rođena u Kopenhagenu, najpoznatija kao modni i umjetnički fotograf, njezina djela nalaze se u mnogim umjetničkim i modnim časopisima, a prikazana su na izložbama diljem svijeta.

hm x helena christensen

S majicama dugih i kratkih rukava te majicama s kapuljačom, Helena Christensen x H&M kolekcija ima bezvremenski edgy vibe. Kolekciju je dizajnirao H&M In-House tim, siluete uključuju majice šireg kroja, kratko rezane pulovere i oversized majice s kapuljačom. Raspon boja od bijele, crne i sive daje pozadinu cvjetnim fotografijama Christensen.

hm x helena christensen

"Veselimo se suradnji s Helenom Christensen. Uz sav njezin trud iza i ispred kamera i rad s časopisima i mirisima, kao i njezin humanitarni doprinos, ona je prava ikona. Njezine divne fotografije cvijeća za ovu suradnju izgledaju odlično na dizajnu koji je inspiriran 90-ima – ležerno, a istovremeno i moderno", izjavila je Maria Östblom, voditeljica tima dizjanera ženske odjeće H&M-a.

hm x helena christensen

"Za mene je ova suradnja s H&M-om, prije svega zabavno iskustvo. Ne samo da su moje fotografije postale dio odjevnih predmeta, nego sam ih imala priliku vidjeti iz svoje perspektive, s obzirom da sam ja snimila fotografije za kampanju. Moja namjera je bila prikazati trenutke budućih generacija, čime ih želim ohrabriti da budu svoji i da njihove osobnosti dođu do izražaja", rekla je Helena Christensen.

hm x helena christensen

Helena Christensen x H&M kolekcija bit će dostupna u trgovinama, kao i na hm.com, od 30. siječnja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.