Poznati dizajner Ivan Alduk, koji već više od 10 godina stvara posebne, prepoznatljive projekte, ima vjerne ambasadorice i još vjernije klijentice, godinu je započeo izuzetnom haljinom na Zlatnim globusima, a sada nam je pokazao kako izgleda njegov novi dućan na Trgu kralja Tomislava

alduk nova trgovina

Prvi dan proljeća na jednom od naljepših zagrebačkih trgova, onom kralja Tomislava, otvara se jedan od najljepših dućana poznatog hrvatskog modnog dizajnera Ivana Alduka - to je bila početna ideja. Onda se dogodio zaplet globalnih razmjera, stopirao život, navukao teške misli te modu, kako hrvatsku tako i svjetsku stavio na čekanje. Do daljnjega, ili u ovome slučaju do najiščekivanije faze - "popuštanje mjera". 

alduk nova trgovina

"Zaboravit ću tri mjeseca radova i uređenja, a zatim zatvaranje svega i onda razorni potres. Zaboravit ću i još jednu turu radova i majstora, te ponosno reći da se otvorenje dogodilo očito onda kada je trebalo biti, bez obzira na ranije planove. Naš novi prostor na adresi Trg kralja Tomislava 19 je otvoren, raditi će svaki radni dan od 12 do 20 sati, a subotom od 9 do 15. Vjerujem da smo gradu Zagrebu i hrvatskoj modnoj sceni, našim suradnicima i klijentima podarili jedan vizualno upečatljiv prostor koji izvrsno prati estetiku brenda", izjavio je Ivan. 

alduk nova trgovina

Poznato je da Alduk svoje projekte radi izuzetno promišljeno i s pravim timom, stoga nas ne treba ni čuditi novi dućan koji odiše originalnošću. Bjeloruski arhitekt Alexandr Aranovich, s kojim je dizajner već surađivao, je zaslužan za impresivno dizajnersko rješenje 140m2 velikog prostora. Tonovi svijetlo sive i tamno sive su suprotstavljeni s intenzivnom zlatno-žutom nijansom, a naglasak je stavljen na bogato teksturirane zidove od dekora te pomalo neobične, posebno dizajnirane štendere. Cijeli prostor je omekšan zelenilom biljki kao izvrsnom sponom između modernog interijera i Trga kralja Tomislava.

alduk nova trgovina

"Nalazimo se na predivnom Tomislavcu, tik uz Umjetnički paviljon, a interijer novog dućana je upravo preslika onoga što vidimo kroz naše izloge - sivi beton i šljunak koji okružuju u žuto nijansiran Umjetnički paviljon s pregršt zelenila. Moderna reinterpretacija svega ovog što nas okružuje kako bismo arhitektonsko rješenje uklopili u taj dio Zagreba i na jedan način mu odali počast", nadodao je Ivan nit vodilju pri osmišljavanju interijera. 

alduk nova trgovina

Brojke i detalji oko novog Alduk dućana su doista zanimljivi i impresivni. Iskorišteno je 132m željeznih cijevi za izradu posebno dizajniranih štendera u tri boje - žutoj, sivoj i crnoj. Dizajner je upotrijebio čak 360 m2 bogatog dekora iz Grčke i Slovenije kako bi njime prekrio 54 m zida. Prostor obasjava 78 rasvjetnih tijela, a dizajner je čak sam dizajnirao klupu u crnom tonu koja je izrađena u Hrvatskoj. Sav sjedeći namještaj je u crnom tonu, a proizveden je u Hrvatskoj i Italiji. Cijeli jedan zid je prekriven u zrcalo, a teži čak 120 kilograma.

alduk nova trgovina

"Veselimo se novoj etapi poslovanja, pogotovo nakon svega što smo prošli prethodnih mjeseci. Vjerujem i da će normalizacija života ići svojim tokom te da je pred nama puno dobrih kolekcija koje se mogu pogledati, isprobati, kupiti ili naručiti u radno vrijeme dućana dok će za isprobavanje i naručivanje vjenčanica i dalje biti potreban dogovor termina kako bi se mladenkama u potpunosti mogli posvetiti", rekao je Ivan.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.