Slavni nizozemski modni dvojac Viktor&Rolf, godinama prisutan na Paris Fashion Weeku, predstavio je novu kolekciju luksuznog prêt-à-portera u pariškom vrtu Tuileries, uz glasne ovacije koje su prouzročile istinsku histeriju njihovih obožavatelja

viktor i rolf, jesen, zima 2011 2012

Revija, čija je tema bio Srednji vijek, započela je spektakularno - otvaranjem ogromnih vrata u dnu dvorane, pomoću dva masivna lanca. Na tom mostu davnog doba pojavila se prva manekenka, lica obojenog u crveno. Publika je prepoznala fetiš-lice branda, prekrasnu Kristen McMenamy.

viktor and rolf, jesen, zima, 2011, 2012

Apokaliptična glazba bila je kao stvorena za pokazivanje dugih balonera i haljina s naborima stiliziranima poput japanskog origamija. Nisu nedostajale ni haljinice nalik na odjeću križarskih vitezova. Nadrealistička estetika i skulpturalni volumen koji slavni dvojac dugo usavršava, bili su posebno vidljivi na kragnama kaputa, naglašenim naramenicama s drapiranim ukrasima te kombi-hlačama.

viktor and rolf, jesen, zima 2011, 2012

Nekoliko haljina nadahnutih viteškom odjećom, izrađenih kačkanjem svilenih ili vunenih vlakana, zamalo su zasjenile elegantne, večernje toalete od crne, prozirne svile ili haljine s naborima koje podsjećaju na zmajevu kožu. Za kraj su ostavljene serije haljina od kože metalno-zlatnih nijansi, s naborima koji su podsjećali na slapove ili oklope ratnika prohujalih vremena.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.