Kuća Dior započela je niz revija pariške visoke mode za sljedeću hladnu sezonu, jesen/zima 2010/2011, i to prekrasnim defileom koji slavi Flower Power. Galliano je reinterpretirao floralne motive na nevjerojatno raskošan, koloritan i skulpturalan način  - piše naša pariška dopisnica Džana Mujadžić

dior, jesen zima 2010 2011

Pista se pretvorila u prekrasan Diorov vrt, s haljinama-tulipanima i odjeći nalik na cvijeće živih, dinamičnih, snovitih boja. Na apstraktan način, ali s očitom pariškom elegancijom, John Galliano je izabrao look bez izvezenih motiva i prošlogodišnjih dekoracija ručne izrade, ostavljajući mjesto raskoši nijansi, koje ističe do saturacije. Cvjetna poruka se ogleda i u izboru materijala - pliš, moher, taft, til...

Na nekim haljinama, ljubičasta i siva boja uklapaju se u tonove duboke plave poput morskog dna, a druge pak imitiraju narančaste repove papagaja, ogromne tulipane i imaginarne orhideje. Smjele kombinacije začuđuju i zadivljuju - limun zelena s plameno-crvenom, uz posebnu nijansu žada.

dior, jesen zima 2010 2011

Aktualna Diorova visoka moda označava totalni preokret trendova i udaljava se od svega što predlaže prêt-à-porter za slijedeću hladnu sezonu. Žene-cvjetovi imale su gotičke frizure i flashy šminku, pa su zadivile prisutne u vrtu pariškog Muzeja Rodin.

dior, jesen zima 2010 2011

Galliano se pojavio na kraju kao vrtlar-pjesnik, izašao s platna kakvog slikara impresionista. Smršavio, krije se iza ogromnog vela, skoro stidljiv nakon iskazanog colour rusha.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.