Vođena načelima održivosti i "minimal waste" filozofijom, talentirana kostimografkinja i modna dizajnerica kreirala je chic kolekciju torbica izrađenu isključivo od plastičnog otpada

raw bag mirjam krajina

Koncept održivosti, etičnosti i reduciranja tekstilnog otpada ključne su teme suvremene mode čiji sudionici postaju sve svjesniji njezinog nepovoljnog i ponekad nepovratnog utjecaja na okoliš, a svoj obol "osviještenoj" modi svojom je novom kolekcijom dala i Mirjam Krajina.

raw bag mirjam krajina

Kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica čiji otpad ima devastirajući utjecaj na eko sustav, Mirjam Krajina je, procesom topljenja, reciklirala plastični materijal i dala mu novu uporabnu vrijednost. Kolekcija torbica naziva RAW BAG, čiji naziv implicira sirovost i jednostavnost, izrađena je po načelima "minimal waste" filozofije, bez uporabe šavova i tekstila, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnog otpada u proizvodnji.

raw bag mirjam krajina

RAW BAG torbe dolaze u nekoliko različitih boja i veličina, od onih malenih, stvorenih za večernje izlaske do onih većih shopper torbi čija je namjena zamijeniti potrošne vrećice i torbama za kupovinu podariti estetsku vrijednost koju inače nemaju. Ručke na torbama izrađene su od pleksiglasa za čiju je izradu zaslužna tvrtka Laserplexx, čak su i privjesci na torbama sačinjeni od ostataka materijala koji bi inače završio kao otpad, a dizajnerici je u tehničkoj izvedbi RAW BAG torbi priskočio renomirani MIart atelier.

raw bag mirjam krajina

Kada je riječ o estetici, Krajina je nadahnuće pronašla u PVC ludilu koje je vladalo sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ne ispuštajući iz vida niti živopisnost, autentičnost i neponovljivi šarm ove osebujne modne ere. No, osim chic torbica koji će začiniti svaki styling i učiniti ga posebnim, nova kolekcija Mirjam Krajine sastoji se i od upcycle vintage odjeće koja upotpunjuje stilski dojam kampanje.

raw bag mirjam krajina

Second hand odjeća dizajnerskom je intervencijom dobila novu estetsku i uporabnu vrijednost - stare vintage košulje dobile su novi život kao haljine, old school trenirke zasjale su kao cool kombinezoni, a sweatshirtovi su zablistali upotpunjeni razigranim retro printevima.

raw bag mirjam krajina

Sve informacije o kolekciji možete pronaći na službenim profilima brenda na Facebooku i Instagramu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.