Na tek završenom pariškom Tjednu visoke mode sudjelovalo je oko dvadesetak brandova, otvorivši Pandorinu kutiju neuhvatljivog, izvanvremenskog fashiona. Začarani krug je zatvoren - profinjeno, rafinirano i elegantno

dior, jean paul gaultier

Karl Lagerfeld za Chanel ne ustručava se ponovno pokazati smjele kombinacije svog već mitskog tweed kaputića, u kombinaciji sa suknjom-hlačama, u novoj retro-futurističkoj varijanti, kojom caruju pastelne boje - od nježne narančaste, zelenkaste do nježne ružičaste i sive.

chanel

Riccardo Tisci koji je proslavio pet godina djelatnosti za kuću Givenchy, unio je u proljetno-ljetnu tajanstvenu rock-kolekciju mnoštvo amazon-looka, pa manekenke nalikuju na rajske ptice. Armani je predstavio „mjesečeve" haljine, elegantne, bezvremenske i ultra-moderne. John Galliano za Dior, pokazao je ekscentrične jahačice s kraja 19 stoljeća i dame u balskim haljinama, u svojoj poznatoj maniri neobarokne grandioznosti, s puno purpura, fuksije i ljubičaste boje.

dior

Svi nastoje biti posebni i neponovljivi pa je dizajnerica Anne-Valérie Hash istaknula :"Bilo mi je dosta kreiranja zbog kreiranja samog! Iz kolekcije u kolekciju nisam mogla predahnuti niti vidjeti što treba promijeniti i popraviti. Ozbiljno sam samu sebe propitivala o značenju današanje visoke mode! Odgovor je jednostavan: treba se vratiti osnovama obrta i vještine koje aktualno postaju umjetnost. Posvetiti se istinskom stilizmu i bez straha, ako je potrebno, promijeniti uhodani način kreiranja i dizajniranja. Ukratko - ponovo izmisliti visoku modu našeg vremena"! Zato je kreatorica zamolila kolege da joj poklone najdraže odjevne premete, od kojih je sastavila posebnu i originalnu kolekciju.

anne valerie hash

Elie Saab je pokazao istinski pledoaje umješnosti haljina obojenih nijansama prošlosti, posudivši krhkost materijala starinskog donjeg rublja. Bilo je tu mnoštvo listova, cvijeća, printanih ili vezenih motiva, posebno na balskoj haljini koja je izazvala brojne uzdahe. Kolekcija obiluje dubokim izrezima ili naborima što otkrivaju gornji dio nogu, te današnje efekte visoke mode, poput drapiranja na Valentinov način i modernih vampova koji su preplavili podium.

elie saab

Mnoštvo slavnih osoba došlo je vidjeti "junakinje tragedija" koje je obukao Franck Sorbier. Amforna haljina napravljena od 650 komada materijala sa zvijezdom od šantung svile zadivila je gledatelje. Isto kao i 190 metara muslina kao i 1400 metara konca za večernju toaletu, koja otkriva grudi i leđa. Izrađene od plemenitih tkanina, muslina i kompresirane svile, nabrane ili drapirane, haljine su naprosto oduševile. Posebno se gledateljima dopala amazonska haljina, prekrižena na grudima koja je dobila dugotrajni pljesak. 

Gustavo Lins, ime koje sve više znači u visokoj modi, izradio je svoju najležerniju kolekciju. Nakon što je radio na porculanu i ostvario zanimljive biste za ateljee u Nymphenburgu, odjeća mu je gipkija. Publika je pozdravila kimonoe napravljene od platna i destrukturirane vune. Prsluci su bili od sve traženijeg twilla, ali i svile. Košulje također svilene, imale su pomaknute rukave. Čini se da Linsova moda sliči recikliranju, jer ima zanimljive i namjerno pogrešne krojeve, koji su neobično privlačni.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.