Magazin Zaposlena ove je godine za Ženu godine 2009. pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, izabrao profesoricu psihologije i najčitaniju hrvatsku autoricu u protekloj godini, dr. sc. Mirjanu Krizmanić

mirjana krizmanic i ana grudenOsim što je u protekloj godini postigla profesionalno značajan uspjeh napisavši najprodavaniju knjigu na domaćem tržištu - "Tkanje života" - ove je godine, profesorica Mirjana Krizmanić nastavila uspjeh s novom knjigom "Život s različitima". Zbog ovih uspjeha, ali i cjelokupnog dosadašnjeg profesionalnog puta, dr. Krizmanić odnijela je u utorak 15. lipnja, u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade Zagreb, priznanje - Žena godine pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH.

Znanstvenica, ugledna psihologinja i sveučilišna profesorica, autorica je istinskog hrvatskog bestselera, prvog domaćeg priručnika za samopomoć „Tkanje života", u kojemu čitateljima pomaže u rješavanju niza dvojbi s kojima se susreću u svakodnevnome životu te progovara o potezima i stazama koje vode do životnog zadovoljstva. Nedavno, izašla je i nova knjiga prof. Krizmanić „Život s različitima", u kojoj, na temelju vlastita iskustva borbe s dječjom paralizom u djetinjstvu, autorica savjetuje kako pronaći svoje mjesto u velikoj zajednici različitih.

Glavna urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden, istaknula je u svom govoru, tijekom svečanog proglašenja, kako je "u ovim teškim vremenima prof. Krizmanić dala puni doprinos širokoj socijalnoj edukaciji u disciplini koja je sve rjeđa na ovim prostorima, a zove se građansko ponašanje, te da apsolutno, i bez zadrške kroz medije promovira ravnopravnost spolova, kritizira sve one situacije u kojima se žene dovodi u bilo kakav drugačiji, nepovoljan položaj, te se može reći da je odličan uzor mladim ženama koje tek probijaju svoj profesionalni put".

Iznimne kandidatkinje za Ženu godine

S obzirom na uspjehe ostalih kandidatkinja za Ženu godine - Rašeljke Maras Juričić (u području odnosa s javnošću), Damjane Domanovac (u području putopisnog novinarstva), Ljiljane Pišpek Mlinarić (u području zdrave prehrane i nutricionizma) te sestara Iris i Darije Bostjančić (koje su 2009. osvojile Mount Everest), redakciji časopisa Zaposlena nije bilo lako odlučiti tko je Žena godine za 2009. godinu.

ana gruden i mirjana krizmanic s kandidatkinjama za zenu godine 2009

Vladin Ured, na čelu s predstojnicom Helenom Štimac Radin, renomiranom aktivisticom na području ženskih prava u Hrvatskoj, prepoznao je ovaj projekt kao značajan doprinos u borbi za ravnopravnost spolova te nastojanju da se promoviraju uspjesi žena koje svojim predanim radom to itekako zaslužuju.

Spomenimo kako su tijekom proteklih 15 godina, koliko magazin Zaposlena bira Ženu godine, ovu vrijednu titulu ponijele, među ostalima: Mirjana Rakić, Gordana Kovačević, Vesna Pusić, Željka Antunović, Tatjana Holjevac, Zrinka Vrabec Mojzeš, te Dijana Dominis Prester, prošlogodišnja Žena godine.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.