Od 24. rujna do 30. listopada 2009. traju prijave za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" na koji se mogu prijaviti znanstvenice u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja

unesco i loreal, stipendija za zene u znanosti

Riječ je o četiri stipendije u iznosu od 4.000 eura, u kunskoj protuvrijednosti, koje već četvrtu godinu zaredom dodjeljuju L'ORÉAL ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture s ciljem popularizacije znanosti i potpore mladim ženama koje su na početku svoje znanstvene karijere.

Natječaj za nacionalne stipendije "Za žene u znanosti" raspisan je na web stranici Ministarstva kulture od 24. rujna do 30. listopada 2009., a o dobitnicama stipendije odlučit će Natječajno povjerenstvo sastavljeno od hrvatskih znanstvenika kojima se ove godine priključio i akademik Zvonko Kusić. Ostali članovi natječajne komisije su: akademkinja Sibila Jelaska, akademik Vladimir Paar, prof. dr. sc. Vida Demarin, prof. dr. sc. Jasna Mencer, prof. dr. sc. Krešimir Nemec, prof. dr. sc. Ivan Vicković, prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić te dr. sc. Katica Biljaković.

Kako bi promovirali žene u znanosti širom svijeta L'ORÉAL i UNESCO, obvezali su se da će pokrenuti
zajednički projekt kojim će potaknuti svijest o važnosti žena u svijetu znanosti, podupirati i poticati njihov
istraživački rad te njihovo znanstveno usavršavanje. Kandidatkinje za nacionalni program stipendiranja ne
smiju biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja, moraju biti hrvatske državljanke sa
stalnim prebivalištem u RH te imati preporuku voditelja laboratorija ili dekana fakulteta u sklopu kojeg djeluju. Natječajno povjerenstvo krajem prosinca 2009. godine donijet će odluku o ovogodišnjim dobitnicama.
, pojasnio je kriterije prijave novi predsjednik Natječajnog povjerenstva akademik Zvonko Kusić.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'ORÉAL ADRIA od 2007. nagrađuju mlade znanstvenice želeći ih potaknuti da nastave sa znanstvenim radom, demistificiraju znanost i privuku nove naraštaje na bavljenje ovom profesijom. Do danas je nagrađeno 10 mladih znanstvenica kojima je stipendija pomogla u daljnjem razvoju znanstvene karijere.

Sve zainteresirane kandidatkinje više informacija o natječaju mogu potražiti na službenim stranicama Ministarstva Kulture.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.