Halloween party je za nas bio novo iskustvo jer smo dosad imali problema samo sa Svetim Nikolom. Ali djeca rastu.

Boris Beck
Boris Beck

Krevet za šestero

Po svemu sudeći, sve je počelo kada su klinci u razredu organizirali halloween partyje, a mojeg potomka nije nitko pozvao. Napravio je isto što bi i ja: ako te nitko neće u škvadru, osnuješ vlastitu škvadru od onih koje nitko neće. Iako mi je skup mračnjaka u stanu zadnje što želim, potomak je zbog navedenih razloga dobio dozvolu za party; onda je i drugi potomak htio svoj party, pa smo tako ugostili dvije škvadre odjevene u vampire, vukodlake i vještice koje je trebalo držati striktno odvojeno.

Klinci su iskazali i nadljudske napore kada su sami s tržnice dopremili divovske bundeve, a ja sam uskočio tek kad su ih počeli dubiti divovskim noževima. U minus nakon partyja možemo ubrojiti nekoliko dana noćnih mora i jedan razbijen televizor; u plus šaku koštica iz bundeva koje smo dan poslije ispržili i bile su izvrsne.

To nam je sve bilo novo iskustvo jer smo dosad imali problema samo sa Svetim Nikolom. Ali djeca rastu. A dok su mala, tako su fascinirana bjelobradim biskupom da je to dirljivo. Prijateljica koja drži vjeronauk u vrtićima više me puta angažirala za taj lik i mogu vam reći da sam rado podnosio svrbež brade i perike.

sveti nikolaRazrogačenih bi me očiju gledali kako ulazim, a ja bi im pričao stalno jednu te istu priču: Sveti Nikola ima knjigu u koju upisuje sve što djeca rade, ali one sitne zločestoće upisuje običnom olovkom i obriše svojom specijalnom gumicom...

Toliko sam se proslavio tom ulogom da su me uzeli za Svetog Nikolu i u vrtiću gdje je išlo moje vlastito dijete. Da me ne skuži, dali su mu da nosi zvono ispred Svetog Nikole. Kada smo ga pitali poslije je li Sveti Nikola sličan tati, reklo je da nije - Sveti Nikola bio je puno viši. A trenutak mojeg najvećeg trijumfa bio je kad sam u jednom mališanu na svojim koljenima prepoznao sina svojih kolega.

Da ste vidjeli zaprepaštenje kad sam mu rekao da znam kako mu se mama zove! "Sveti Nikola zna kako mu se mama zove!" kružila je konsternacija vrtićem. "Zapravo", ohrabrio sam se, "znam i kako ti se tata zove." "A meni? A meni?" počelo je pljuštati sa svih strana. Shvatio sam da sam se zaletio i skrenuo razgovor na druge teme. Ali, pričali su mi kolege poslije, njihovog sina nikad nitko nije poslije mogao uvjeriti da Sveti Nikola nije pravi, toliko je bilo čvrsto njegovo pouzdanje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.