Afirmacije su pozitivne izjave svijesti koje najjače djeluju kada se izgovaraju gledajuće se u oči, u ogledalo. No, rade se svakako. Izgovor svake od njih izravno djeluje na nesvjesni obrazac - uslijed čega se u početku javljaju otpori na svjesnoj razini. Zbog toga je mudro biti dosljedan te pratiti reakcije tijela i uma

Dea Devidas
Dea Devidas

Buđenje Boginje

U suštini, božansko je jedno, tek u svojoj prvoj manifestaciji diferencira se na muški, tj. aktivni i ženski tj. pasivni polaritet, i tu se počinje govoriti o Bogu i Boginji. Zato sve svjetske religije savršenim skladom prikazuju ujedinjenje ta dva principa, kroz zagrljaj muških i ženskih božanstava. Taoizam to, možda najpreciznije, prikazuje slikom yina i yanga gdje muški princip u sebi nosi sjeme ženskoga (bijeli polukrug ima crni manji krug u sebi), a ženski muškoga (crni polukrug obilježava mali bijeli krug u njemu).

Jednostavno jest - Boginja obitava u svakome od nas. Bili muškarac i žena, stvaranje je imanantno prirodi bogočovjeka. Reproduktivni organi kroz koje se stvara život, i njihova prateća sakralna čakra potvrđuju to bolje od ičega. Kao što rekosmo, Boginja se vratila: njeno prvo stupanje na scenu će, ako ne prije, biti vidljivo na zimski solsticij 2012. Što nam to nosi u životima? Vrlo je jednostavno, i može se vidjeti već sad. Dakle, princip stvaranja: aktivan, i stvaran. Pripremu za njega osjećaju svi jer se čisti emotivna razina čovjeka, ona ključna za kreaciju svog života. Znamo, svoju stvarnost - zajedno sa stvoriteljskom silom svega što jest - sustvaramo svojim mislima i osjećajima. Ako su oni preplavljeni starim smećem, u obliku neodrađenih (neoslobođenih) emocija, trauma iz prošlosti ili bilo kojeg drugog poremećaja, stvaranje je u pravilu sabotirano, u stvari manifestacija nije uspješna.

Zašto muškarci teško izražavaju osjećaje?

A kako ulazimo u vrijeme ostvarene moći, važno je da putevi stvaranja budu čisti. Stoga se Boginja polako budi, i u ženama i u muškarcima. Kod muškaraca je proces poprilično traumatičan. Cijelo vrijeme patrijarhata društvo ih je treniralo da budu hrabri, jaki, pametni i da „ne plaču". Drugim riječima, ne pokazuju emocije. Vremenom je to stvorila blokadu, ali i debelo zacementiran obrazac u kolektivnom nesvjesnom muškarca. Na svojevrstan ih način „uškopilo". Zbog toga je, proteklih stoljeća, većini muškaraca (osim pjesnicima, umjetnicima...) bio popriličan napor reći „volim te", ili na bilo koji način izraziti osjećaje. Sada se to mijenja, i mnogim muškarcima je to zbunjujuće - kao da su na novom, nepoznatom terenu koji djeluje ok, dok vjeruju svojim osjećajima, no kako su u toj sferi zapravo malo naučili prebivati, još uvijek ih plaši. S druge strane, ženama djeluje lakše - u njima je Boginja, u smislu življenja osjećaja - aktivnija, ali to još ne znači da im je proces ugodan.

madonna by david lachapelle

Instinkt je glas Boginje

Tijekom patrijarhata je, naime, na žene stavljan pritisak da su „preosjećajne" i zapravo ih se tretiralo grubo: one koje su željela ostvariti svoju emancipaciju u društvu, trebale su u sebi izgraditi više muške osobine. Zbog toga je sve donedavno uspješna poslovna žena funkcionirala na skroz muški način - bilo u odlučivanju, bilo u odijevanju (odijela... čak modne kravate). Sve u svemu, inverzija principa se dogodila i to, kao ništa u postojanju, nije slučajno. Svatko je profitirao na neki način od integracije suprotnog pola.

No, sada je došao trenutak povratka. Izvoru, korijenima svog principa. A izvor je rađanje - a rađa Boginja. Muškarcima to nosi novu kreativnost. Zapravo, pogledate li uspješne svjetske muške biznismene, svaki redom će vam priznati da svoj uspjeh duguje intuiciji. A intuicija je glas tišine, Boginjin šapat. S druge strane, svaka žena će vam potvrditi da po svom osjećaju bez greške zna kada je nešto dobro, a kada ne valja. Nema laganja - jer osjećaj je Boginja. Kao i mudrost koja proizlazi iz njega.

Novo doba, koje „službeno" počinje 21.12.2012., slavi rođenje Matrijarhata. Neće to sve ići preko noći, kao neki klik. Proces je, kao u svemu, postepen. Počet će se odražavati u prirodi - ljudi će osjetiti veću povezanost s njom, i ona će se sama buditi. Žene i Muškarci će se vratiti svojoj osjećajnosti, a iz nje će poteći njihove urođene iscjeliteljske i telepatske moći.

U svemu ovome, pomoći će svjestan trud - aktivacije principa Boginje. Dijelom to radimo na radionici „Buđenje Boginje". A dijelom možete i osviještenjem toga što Boginja jeste, upotrebom svog uma tj. korištenjem afirmacija.

Afirmacije Boginje

Afirmacije su pozitivne izjave svijesti koje najjače djeluju kada se izgovaraju gledajuće se u oči, u ogledalo. No, rade se svakako. Izgovor svake od njih izravno djeluje na nesvjesni obrazac - uslijed čega se u početku javljaju otpori (kao da se dva mačevaoca - jedan stari koji brani „ne" varijantu i novi koji se „bori" za da - sukobljavaju). Zbog toga je mudro biti dosljedan te pratiti reakcije. Reakcije mogu biti u obliku negativnih misli („gluposti, moš misliti, ma da...") ili senzacija u tijelu (negdje vas štrecne, baš naglo ogladnite ili morate na toalet - što je jača reakcija/otpor, to znači da više „gađate" u bit problema). Imate li mogućnosti, snimite afirmacije i slušajte ih jer su tako najefikasnije. Idealno je prije slušanja afirmacija ući u opušteno stanje, tzv. alfa stanje svijesti, što ćete postići dubokim disanjem, meditacijom ili bilo kojom tehnikom smirivanja koju koristite.

gola žena

S obzirom na prijelaz u kojem jesmo, donosimo afirmacije Boginje inspirirane vedskom mantrom o 108 imena Boginje (Devi Ma: Sri Lalitha Sahasranama Stotram). Postavljene su u formi JA JESAM jer je to najmoćnija izjava Svemiru je - JA JESAM. Njezina vibracija odražava onu razinu Svijesti koja je istovjetna s Izvorom: iz koje sve nastaje, po kojoj sve jest i u kojoj sve nestaje.

Je jesam stvarateljica svog Svemira

Ja jesam vladarica svog Života

Je jesam u Ljubavi s Postojanjem

Ja jesam dobronamjerna prema svemu živome

Ja jesam utjelovljenje obožavanja

Ja jesam slobodna od straha i spremna za stvaranja

Ja jesam pružateljica radosti; ona koja usrećuje i koja je sretna

Ja jesam obilje i njegova davateljica

Ja jesam uvijek u miru sa svime i svima oko sebe

Ja jesam podrška i samopodržana i samodostatna

Ja jesam vječna i uvijek čista

Ja jesam sveobuhvatna i sveprožimajuća

Ja jesam savršeno smirena

Ja jesam slobodna od svih želja i iluzija: ja jesam istina

Ja jesam temelj svake promjena i svaka promjena

Ja jesam stvarateljica svih fenomena svijeta

Ja jesam neovisna i slobodna

Ja jesam puna znanja

Je sam bez početka i kraja: ja jesam vječna

Ja s lakoćom uništavam svaku vezanost i na njeno mjesto stavljam lakoću slobode

Ja sam slobodna od svog ponosa i na njegovo mjesto stavljam zahvalnost

Ja uklanjam svaku aroganciju i na njeno mjesto stavljam poštovanje

Ja jesam slobodna od svog ega i posesivnost: ja jesam svoj duh

Ja jasno vidim istinu iza svake iluzije

Ja uništavam svaki grijeh i na njegovo mjesto stavljam vrlinu

Ja sam slobodna od bijesa, sumnje i pohlepe: ispunjavaju me radost i vrlina.

Ja jesam čista vječna inteligencija

Ja jesam Jedno sa svime što Jest

Ja jesam ona koja uništava igre uma

Ja sam uvijek u Ljubavi Prisutna

Ja sam ona koja uništava tugu i pruža blaženstvo

Ja jesam duboko suosjećajna

Ja jesam izvor sve moći

www.elementi.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.