Prštati od sreće, letjeti uokolo zaneseni nekom svojom idejom, projektom, odnosom... puni snage da učinimo sve što treba za uspjeh – stanje je koje svi volimo i kojem svi težimo. Evo kratke energetske vježbe koja će vas usmjeriti ka pravom putu

Dea Devidas
Dea Devidas

Buđenje Boginje

Osjećaj istinskog entuzijazma je onaj osjećaj koji imamo kada bismo najradije zagrlili cijeli svijet, a ljudima koje sretnemo djelujemo kao vatrena baklja koja zapali radošću svakoga koga takne. Pod naletom ove energije, svijet je naš. Sve možemo i silna nam je snaga na raspolaganju. No, ponekad ova energija dolazi prirodno, a nekad je potrebno stvoriti je, „povući" silu entuzijazma iz izvora da nas podrži u životnim akcijama.

Stvaranje vlastitog čarobnog štapa svjetla za djelovanje - radimo to ovako:

1. Stanemo tako da su nam stopala u širini ramena, zatvorimo oči te opustimo dahom dio po dio tijela – pređemo pažnjom cijelo tijelo, od stopala do tjemena, svaki organ i zaustavimo se gdje god osjetimo napetost, štrecanje ili bol/zatezanje te je izdahom (ili s onoliko izdaha koliko je potrebno) ispustimo van.

2. Potom, kada je tijelo dovoljno opušteno, a stabilno, obratimo pažnju  na svoje tabane pa na tlo kojem stojimo, samu majku Zemlju i sviješću uđemo duboko, duboko u nju sve do vatrene kugle njenog srca.... Ostanemo tamo na tren i s udahom povučemo sa sobom crvenu svjetlost zemaljske vatre do svojih tabana, pa kroz njih u noge, kroz kralježnicu, sve do svog srca i smjestimo je tamo.

3. Pogledamo veliki svjetlosni stup crvene svjetlosti koji se proteže, cirkulira od našeg srca do srca majke Zemlje i natrag u naše srce.

4. Zatim iz srca usmjerimo pažnju na svoje tjeme, pa iznad tjemena sve do sunca i udahnemo zlatnu vatru sunca natrag u sebe te osjećamo kako se spušta kroz naše tjeme i sjeda u naše srce, gledajući veliki stub zlatnog svjetla između našeg srca i srca sunca.

5. Potom udahnemo u srce i osjetimo kako se u njemu, kao u čarobnom kotlu, miješaju crveni i zlatni snop svjetla, čineći crvenozlatni-zlatno crveni stub svjetla koji izbija iz nas. Vidimo sebe kao golemi pršteći stub zlatnocrvene svjetlosti, aure ispunjene njome. Na tren uživamo u toj golemoj sili oko nas. I potom je koncentiramo u srce – sažmemo cijeli stub u mali stubić, nalik štapu u našem srcu i sa sljedećim izdahom ga propustimo kroz svoju lijevu ruku u svoj lijevi dlan.

sretna žena

Sada imamo na raspolaganju astralno-energetsko oruđe kojim, po svojoj volji i potrebi, možemo stvarati i rastvarati. Primjerice,  svjetlosni štap možemo iskoristiti da otpustimo sve ono što nas zadržava od kretanja unaprijed – bilo da vatrom njegovog svjetla trebamo posvetiti blokade, strahove... što god. To radimo tako da na mentalnom ekranu pogledamo problematičnu situaciju - neriješen odnos, blokadu na tranziciji u poslu... -  i čarobnim štap usmjerimo na njega, a izdahom propustimo vatru crvenog svjetla kroz njegov vrh. Vrlo nalik prikazima u filmovima.

Budimo strpljivi dok to radimo i pažljivi jer s vatrom treba nježno, taman malo je dovoljno da rastopi, a previše pali i prži. Zato svjesno. Jednako sa svojim čakrama – možemo osjetiti u tijelu gdje nas nešto zateže ili smeta, uhvatiti negativne misli i pesimistične programe koji se ponavljaju baš tako što nam titraju u tijelu i ponovo – izdahom propustimo vatreni crveni svjetlosni snop u njih i rastočimo ih.

Istovremeno, možemo pogledati područja svog života koja treba „zapaliti" iskrom božanske radosti – ona gdje nam nedostaje žara i sada im ga možemo pružiti. Primjerice, neki kreativni projekt kojem želimo udahnuti život ili odnos kojeg želimo razmahati, ili svoj entuzijazam... Usmjerimo štap u sliku scene koju želimo (i željenog ishoda) te izdahom (ili  nekoliko izdaha, tj. onoliko koliko je potrebno da osjetimo mir i radost) propustimo zlatnu vatru kroz vrh svog čarobnog štapa, tako posvećujući i energizirajući željeni rezultat.

www.elementi.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.