Svim roditeljima njihova su djeca apsolutni prioritet. Vrlo je važno posvetiti im pozornost i u svakom trenutku znati gdje su i što rade. No, ponekad se i kućni poslovi nagomilaju, a nemate koga pozvati da vam pomogne i zabavi se s djecom dok vi obavljate svakodnevne radnje

 djeca i kucanski poslovi

U takvim situacijama od roditelja se traži kreativnost i domišljatost kako zabaviti svoje najmlađe, a da istovremeno mogu obaviti važne kućanske poslove ili pronaći malo slobodnog vremena za sebe te se opustiti uz čitanje svog omiljenog časopisa ili dnevnog horoskopa. Možda vam pomogne upravo jedan od naših jednostavnih savjeta koji vam nisu odmah pali na pamet.

Lov na blago

Sakrijte jedan predmet negdje u vašoj neposrednoj blizini kako bi djeca uvijek bila uz vas te djeci dajte zadatak da ga pronađu. Začinite tu igru tako što ćete predmet prezentirati kao nešto jako vrijedno te učiniti da misle da traže blago. Kako bi dodatno učinili igru zabavnijom, uvijek možete postaviti razne tragove i smjernice koje vode do blaga. To možete učiniti da skicirate jednostavnu mapu blaga ili navodeći klince riječima “toplo” kada su blizu i “hladno” kada su daleko od blaga.

Crtanje

djeca i kucanski poslovi

Jedna od najjednostavnijih zanimacija za djecu, a ujedno i ona koja nikad neće izaći iz mode je crtanje. Sve što je potrebno kako bi najmlađi uživali i zabavili se jest običan papir i bojice. Djeca mogu crtati praktički bilo gdje, a to znači da mogu biti i u vašoj neposrednoj blizini dok obavljate zadaće koje su se nagomilale u vašem domu. Ne zaboravite pohvaliti remek-djela kada vam ih vaši mali umjetnici dođu pokazati s ponosom.

Utvrda od plahti

Utvrde od plahti, pokrivača i jastuka djeci su oduvijek bile zanimljive i zabavne. Prije nego se odlučite zaroniti u poslove, izgradite jednu od takvih utvrda u kojoj će djeca uživati, a uvijek ćete znati gdje su. Idealno bi bilo da im na laptopu ili mobitelu pustite neki od omiljenih crtića koje će s velikim zanimanjem gledati iz svoje nove i impresivne građevine.

djeca i kucanski poslovi

Igrice

Djeci uvijek možete dopustiti i igranje igrica na računalu ili mobitelu, a sasvim sigurno će u tome uživati. Danas je dostupan iznimno velik broj različitih igrica u kojima se ponekad može nešto i naučiti. Također, one mogu biti za sve uzraste, a razlikujemo i igrice za djevojčice te igrice za dječake. Na ovaj će način također klinci uvijek biti na jednom mjestu, po mogućnosti u vašoj blizini i ne bi vas trebali ometati što znači da ćete prije završiti s potrebnim poslom.

Piknik

Piknik je idealna opcija ako imate nekakvog posla u dvorištu, ali tko kaže da piknik ne može biti organiziran u kući ili stanu. Dječja mašta je nešto posebno i njima doista neće biti teško zamisliti da je dekica koju ste postavili na pod smještena na predivnoj zelenoj livadi okruženoj cvijećem i leptirićima. Pripremite voće i sendviče i gledajte kako vaši najmiliji uživaju u improviziranom pikniku.

Pokažite im što radite

Djeca su vrlo znatiželjna i možda će ih baš zanimati što radite. Ovdje možete spojiti ugodno s korisnim te dok obavljate kućanske poslove, ujedno možete djeci pokazivati što radite i objasniti im zašto je to potrebno te kako što funkcionira.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.