"U životu ponekad moramo biti hrabri i ne smijemo odustajati pred preprekama za koje smatramo da su prevelike. Na mom profesionalnom putu bilo je odličnih poteza, ali bilo je i grešaka, uspona i padova. Najvažnije je koliko smo mi sami ispunjeni i koliko zadovoljstva pronalazimo u poslu kojeg radimo." - ističe Nataša Brajković, čiji je poslovni put istinska inspiracija. Od Avon Lady, Nataša je postala trenerica prodaje za cijelu Hrvatsku

nataša brajković, avon

Kako ste postali dio Avonovog tima?
- Oduvijek sam voljela Avonove proizvode. Još kao tinejdžerica uvjerila sam se u njihovu kvalitetu s cijenom primjerenom svome studentskom budžetu. Zato sam i odlučila prihvatiti preporuku svoje Avon Lady - i sama postala Avon Lady. Voljela sam biti Avon Lady, uvijek me uveseljavalo iščekivanje i trenutak dolaska kutije prepune predivnih proizvoda, puno različith poklona u kojima i danas uživam.

Kako je tekao vaš profesionalni put do trenutka kada ste ušli u Avon?
- Po struci sam profesorica glazbene kulture. Nekoliko godina radila sam u osnovnim i srednjim školama. Tadašnje stečeno iskustvo u glazbeno pedagoškom radu te razvijen smisao za glazbenu estetiku danas mi jako pomažu u mom poslu. Moj odnos prema radu argumentiran je činjenicom da su svi ciljevi ostvarivi jedino uz puno vježbe i strpljenja. Napustila sam glazbene vode da bih svoj skriveni potencijal realizirala u prodaji. U prodajnim vodama sam sada već 10 godina. Radila sam u informatičkim kućama gdje sam prodavala različita rješenja za upravljanje poduzećima. Jako je izazovno i kreativno vidjeti kako funkcioniraju različite grane industrije koje nas okružuju: od ugostiteljstva, turizma, građevarstva do komunalnih sustava i sustava transporta.

Zašto volite Avonove proizvode?
- Tijekom prijašnjih zaposlenja uistinu nisam imala vremena za odlazak u kupovinu jer sam bila osuđena na radno vrijeme trgovina. Zbog načina Avonovog poslovanja, meni, a i mnogim zaposlenim  ženama, omogućen je pristup prizvodima tjekom 24 sata zahvaljujući on-line načinu naručivanja. Upoznata s proizvodima i kvalitetom mogla sam sa svom pažnjom birati boje i nijanse ruževa koje koristim. Zahvaljujući Avonu svako jutro izgledala sam svježe, s njegovanom i odmornom kožom. Iako prepuna poslovnih obveza uspjela sam biti uspješna Avon Lady, jer sam i prijateljice i kolegice na poslu navela da zavole Avon. Tajna tadašnjeg uspjeha u Avonu skrivena je u katalogu, katalog je sam radio za mene.

Kako je teklo vaše profesionalno usavršavanje?
- Učenje je za mene hobi koji me uvijek ispunjava. Uvijek sam okružena knjigama, nešto proučavam i zapisujem. Tako sam potaknuta iskustvom i sakupljenim znanjem upisala magisterij iz Marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Kao potvrda stigla je i diploma 2011. godine, upravo prije nego što sam se javila za poziciju Direktorice zone u Avonu. Nakon selektivnog procesa Avon je odabrao mene, kao što sam i ja odabrala Avon. Pune dvije godine vodila sam zonu 005 što je Istarska i jednim dijelom Primorsko-goranska županija. Avon je multinacionalna kompanija koja ima čvrsto postavljene standarde. Kada na bilo kojoj funkciji postajete dio Avonovog tima, od kompanije dobijete podršku i svo potrebno znanje kako biste bili u mogućnosti obavljati svoje zadatke kvalitetno i profesionalno.

nataša brajković, avon

Koja su vam poslovna iskustva najljepša?
- Avon mi je dao mogućnost upoznati tisuće novih žena, čuti bezbroj dirljivih životnih priča. Dao mi je mogućnost pomoći pojedinim ženama da ostvare svoje želje.  Ponekad su te želje skromne i sastoje se od druženja i sklapanja novih prijateljstava, a ponekad su puno ambicioznije. Puno žena konkretno, kontinuirano i predano ide smjerom ka ispunjenju snova kao što su kupnja auta, stana ili  izgradnja karijere.

A na što ste najponosniji u poslovnom smislu?
- Rezultati mog truda i rada pokazali su se ponajviše na svečanoj godišnjoj konferenciji Avona u  Varaždinu 2012. godine kada sam dobila priznanje za najveći broj učlanjenih i potvrđenih Sales Leadera, za najveću aktivnost tima te najveći porast prodaje. Lijepo je bilo dobiti priznanje, ali najveća nagrada bila je gledati timski duh svih cura u mom timu, koje su te nagrade osjetile kao svoje. To je bio i njihov rezultat rada, a ja sam samo imala čast preuzeti nagradu u ime svih njih. Sa svojim Sales Leaderima i Avon Ladies puno sam putovala kako unutar zone tako i u inozemstvu. Ta putovanja ispunjena su opuštanjem, zabavom, ali i radom.

Koja je danas vaša pozicija unutar tvrtke u Hrvatskoj?
- Danas se nalazim na poziciji trenera prodaje za Hrvatsku.  Pružena mi je šansa da spojim svoje dvije struke, svoja dva talenta: biti profesor i raditi prodaju. U potpunosti sam uživljena u svoj poziv što mi omogućuje da se potpuno predam i budem posvećena kvaliteti usluge koju sam dužna isporučiti na teren. Posao trenera karakterističan je po tome što je to terenski rad. U doticaju sam sa svih 10 zona Hrvatske, od Osijeka i Vukovara preko Čakovca, Pule  do Dubrovnika.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.