Nakon što je engleska verzija ovog vrlo popularnog, briljantnog debitanskog kriminalističkog romana Roberta Galbraitha (pseudonim J.K. Rowling) izašla na engleskom jeziku u travnju ove godine (dobila je odlične komentare i preporuke te visoke ocjene na Goodreads, s prosjekom 4.01.), "Zov kukavice" zasjao je na policama hrvatskih knjižara

zov kukavice, robert galbraith

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju napeti krimić "Zov kukavice" koji je J.K. Rowling napisala pod pseudonimom Robert Galbraith, su:

LJUBICA ČIčAK, DUGO SELO

HELENA RADOSAVLJEVIć, PULA

Ovo je novi krimić kakav samo možete poželjeti, uz sam bok Ruth Rendell i P.D.Jamesa – izvanredan kriminalistički roman čija se radnja odvija u mračnim ulicama Londona. Ako mislite da poznajete detektive iz mračnih krimi romana, onda još niste upoznali Strikea i njegovu asistenticu Robin! Upoznajte nezaboravan detektivski tim!

Kad se manekenka problematična ponašanja baci sa svojega snijegom prekrivena balkona u londonskom Mayfairu, svi će pretpostaviti da je riječ o samoubojstvu. Međutim, njezin brat ne dijeli opće mišljenje i unajmljuje privatnog istražitelja Cormorana Strikea da se pozabavi slučajem. Strike je ratni veteran – ranjen kako fizički tako i psihički – i život mu je u rasulu. Raspada mu se ljubavna veza, posao mu baš i ne ide i slučaj istrage smrti poznate manekenke učinit će mu se poput pojasa za spašavanje. No dobar honorar neće biti lako zaraditi: što dublje bude ulazio u neobičan svijet mlade manekenke, stvari će postajati sve mračnije i Strike će se približiti otkriću šokantne tajne i ući u samo srce opasnosti...

Napet, otmjen krimić smješten u ozračje Londona – od mirnih ulica Mayfaira do pubova u pokrajnjim uličicama East Enda i vreve Sohoa – "Zov kukavice" izvanredna je knjiga. Predstavljajući lik Cormorana Strikea, ovo je hvaljeni prvi krimić J.K. Rowling, napisan pod pseudonimom Robert Galbraith.

Svakako, "Zov kukavice" predstavlja novu poslasticu za sve fanove J.K.Rowling, a i one ostale koji i nisu bili oduševljeni malim čarobnjakom. Za Potterove fanove, "Zov kukavice" je još jedna prilika za uživanje u bogatstvu slika koji potpisuje Rowling s osjećajem radosti koja se vidi kroz svaku riječ koju piše. A za sve ostale, ovo je prilika da pročitaju knjigu od jedne od najuspješnijih autorica naše generacije. Ne da osuđuju, mjere ili prosuđuju već da uživaju i da budu ponosni što čitaju ovaj roman.

Pročitajte ulomak iz romana. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.