Femina.hr svoju avanturu simbolično započinje izložbom fotografija Mare Bratoš „Sva lica žene". Mara je, inspirirana našim sloganom, osmislila ekskluzivnu izložbu koja je 17. lipnja otvorena u središtu Zagreba. Izložba je organizirana pod sponzorstvom Maraske Zadar i trajat će do 24. lipnja

sva lica zene, by mara bratosU prelijepom staklenom prostoru Medijateke Francuskoga instituta, u samom srcu Zagreba, otvorena je u srijedu, 17. lipnja, izložba poznate hrvatske umjetničke i modne fotografkinje Mare Bratoš, pod nazivom „Sva lica žene, Powered by Maraska Zadar". Inspirirana sloganom Femine.hr, Mara je napravila izbor od 12 ženskih portreta iz svoga velikog foto-opusa i specijalno za Feminu.hr osmislila izložbu (koja će ostati otvorena od 17. do 24. lipnja).

Nježne, senzualne i intimističke fotografije, prepoznatljivog Marinog fotografskog rukopisa, na simboličan način obilježavaju početak postojanja portala Femina.hr u hrvatskom medijskom prostoru. Marin iskren i ženstven umjetnički senzibilitet blizak je svemu onome što Femina.hr predstavlja - i estetikom i porukom. 

Na fotografijama posjetitelji mogu vidjeti portrete Marinih prijateljica, poput glumica Jelene Perčin i Leone Paraminski ili dizajnerice Ivane Popović. No status zvijezde i faktor medijske prepoznatljivosti nisu nužan kriterij prilikom odabira osoba koje staju pred senzualan objektiv talentirane Mare Bartoš.

Tako, ženska lica koje često gledamo na glossy fotografijama i u modnim časopisima, Mara prikazuje u kućnoj atmosferi, ljetnom odmoru, trenucima opuštanja i intimnom okruženju. Na njezinim su fotografijama ženska lica istinska, prirodna i iskrena. Mara objektivom hvata čistu ženstvenost.

zora bjelousov, sanja muzaferija, mara bratosRiječ je o fotografijama iz dva autoričina foto-ciklusa, dva zasebna umjetnička projekta, „Klarino koljeno" i „U sobi", koji suptilno upućuju na vječnu dvojnost ženske prirode - njenu istodobnu krhkost i snagu. 

VIP gosti i okus legendarnog Maraschina

Na otvorenju izložbe okupila su se brojna poznata lica iz kulturnog i javnog života grada. Tako su se u šarolikom društvu sačinjenom od modnih znalaca, glumaca, kulturnih djelatnika i reality-zvijezda našli: Leonora Surian, Viktor Drago, Nenad Korkut, Sanja Muzaferija, Saša Šekoranja, Toni Ricov, Ivan Mitrović...

Marinu je izložbu uveličao i veleposlanik Republike Francuske u Hrvatskoj Jérôme Pasquier i direktor Francuskog instituta u Zagrebu Stéphane Ré.

Na početku događanja uzvanicima su se obratili Stéphane Ré i glavna urednica portala Femina.hr Zora Bjelousov, izrazivši veliko zadovoljstvo ekskluzivnom suradnjom s Marom Bratoš i zahvalivši se Maraski Zadar, sponzoru projekta. 

viktor drago, prijateljiceUpravo zahvaljujući Maraski, tijekom čitave ležerne večeri, uživalo se uz okuse legendarnog hrvatskog pića - kultnog Maraschina, jednog od najpoznatijih hrvatskih voćnih likera, koji je u Medijateku donio dašak sunca i vjetra s juga.

U specifičnom i neponovljivom gorkasto-slatkom okus Maraschina, čuvenog domaćeg brenda, uzvanici su uživali kao što su to nekada činili velikani poput Napoleona, Baudelairea, Balzaca, Hemingwaya, Charliea Chaplina, koji su samo neki od poznatih ljubitelja Maraschina... Već sama simpatična koincidencija da Maraschino nosi u sebi i ime autorice izložbe Mare Bratoš, dala je naslutiti koliko su se u ovoj priči svi detalji posložili u savršenom skladu. 

Arome autohtone zadarske sorte višnje maraske, od koje se Maraschino izrađuje po jedinstvenom receptu još od davnog 16. stoljeća, kada su ga počeli proizvoditi dominikanski redovnici, učinili su od Maraschina jedno od najpoznatijih domaćih voćnih likera. Njegov se okus divno spojio s francuskim leonora maraska specijalitetima i laganim glazbenim ritmovima, koji su oplemenili atmosferu u Medijateci. Sve to uz profinjeni french touch

Ako vam promakne izložba Mare Bratoš „Sva lica žene, Powered by Maraska Zadar" u Medijateci francuskog instituta, koja, ponovimo, traje do 24. lipnja, možete je vidjeti i u virtualnom obliku. Kliknite na: „Sva lica žene, Powered by Maraska Zadar".

Atmosferu na otvorenju izložbe i Femina Launch Partyju možete pogledati u ekskluzivnoj galeriji fotografija.

Izložba Mara Bratoš Izložba Mara Bratoš Dolazak gostiju na party i izložbu direktor_fr_instituta_stephane_re_zora_bjelousov
zora bjelousov sanja muzaferija mara bratos zora_bjelousov_marko_raspor_dea_devidas big_brother_zvijezda_ivan_mitrovic_prijatelj nenad korkut

francuski_veleposlanik_jerome_pasquier

toni_ricov

govor_mara_bratos_zora_bjelousov_stephane_re ivan_mitrovic

govor_mara_bratos_zora_bjelousov_stephane_re

zora_davor_prah

zora_franc_kaucic

leonora_surian_tihana_korac
viktor_drago_prijateljice marko_raspor_domagoj_cerovac dea_devidas_ivana_zovko leonora_surian_davor_prah

leonora_surian_obozavateljica

leonora_surian_obozavateljica maraska livio_badurina_mara_bratos
maraska

maraska

maraska

femina

maraska

maraska

maraska maraska
maraska
Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.