Prepuna zanimljivih detalja o životu na ruskom dvoru, uključujući modu, hranu i opise interijera, ova čarobna priča o strasti, izdaji i osveti pruža nam mogućnost da kroz ključanicu zavirimo u burno povijesno razdoblje te otkrijemo tajne iz privatnog života glasovite carice Katarine Velike

eva stachniak, zimski dvorac

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju hit knjigu Eve Stachniak "Zimski dvorac", su:

KARMEN DUGEč, ĐAKOVO

MARINA DRAGAŠ, SISAK

MARINA MAđAREVIć, VIROVITICA

 

Barbara je mlada djevojka koja dolazi na ruski dvor kako bi služila carici Elizabeti, no mnoga njezina znanja pomoći će joj postati učenicom ruskog kancelara. On će je podučiti različitim korisnim vještinama – od otvaranja brava na naizgled zaključanim vratima do ljubavnog umijeća – a više od svega kako šutjeti, gledati i slušati. Uskoro, Barbara će postati Varvara, ali i mnogo više od toga – postat će uhodom carice Elizabete – njezinim okom i uhom. Nedugo potom na ruski dvor dolazi naivna i ranjiva pruska princeza kako bi se po želji carice Elizabete udala za Petra, njezina nećaka i nasljednika. Iako joj je dužnost nalagala uhoditi je, Varvara će postati njezinom vjernom prijateljicom koja će učiniti sve kako bi joj olakšala snalaženje među prijetvornom i potkupljivom dvorskom svitom. No, jesu li Katarinine ambicije znatno veće nego što je itko mogao pretpostaviti? I hoće li prezati pred bilo čime kako bi ih ostvarila?

Prepuna zanimljivih detalja o životu na ruskom dvoru, uključujući modu, hranu i opise interijera, ova čarobna priča o strasti, izdaji i osveti pruža nam mogućnost da kroz ključanicu zavirimo u burno povijesno razdoblje te otkrijemo tajne iz privatnog života glasovite carice Katarine Velike.

O autorici: Eva Stachniak rođena je u Wroclawu, u Poljskoj. Živi u Kanadi gdje je predavala engleski i humanističke znanosti na sveučilištu. Njezin prvi roman "Laži bez kojih se ne može" proglašen je najboljim na kanadskoj stranici najveće svjetske internetske knjižare amazon.com, a drugi, "Ples s kraljevima", preveden je na sedam jezika. Najveći je uspjeh doživjela upravo romanom "Zimski dvorac" u kojem opisuje mladost i dolazak na tron slavne ruske carice Katarine Velike. Eva Stachniak živi u Torontu gdje je upravo završila pisanje romana "Carica noćii" u kojem piše o vladavini Katarine Velike.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.