Predstavljamo vam novu verziju slavnog mjuzikla „Jalta, jalta", poznatih autora Milana Grgića i Alfija Kabilja, ovoga puta u adaptaciji Leonore Surian, glumice HNK Ivana pl. Zajca i izvedbi raspjevane obitelji Surian. Uz Leonoru, naime, nastupaju i njen otac, poznati operni pjevač Giorgio Surian, te njena dva mlađa brata Stefano i Giorgio jr.

jalta jalta, obitelj surian

Leonorin tata Giorgio Surian školovao se u milanskoj Scali, odakle je krenula njegova međunarodna karijera koja traje 30 godina, a nastupao je na svim svjetskim pozornicama s najpoznatijim opernim pjevačima, kao što su Montserrat Caballe, Placido Domingo, Katia Ricciarelli...

Sinovi, Sefano i Giorgio jr. školovani su i perspektivni mladi umjetnici i svi zajedno s Leonorom čine odličnu cjelinu, tako da cijela priča o izvođačima stane u poruku - "Ona, tata i dva brata". "Jalta, Jalta" je praizvedena 28. prosinca 1971. godine, dakle prije punih 39 godina, a do dana današnjega nenadmašan šarm glazbe Alfija Kabilja i ovog mjuzikla osvaja svojim optimizmom i ljepotom songova.

Leonora je već prije pet godina maestralno odigrala ulogu Nine Filipovne u riječkoj "Jalti, Jalti" i svakako će biti zanimljivo vidjeti njenu sadašnju Ninu. Režiju i koreografiju potpisuje Mojca Horvat.

Predstava ima dvije premijere - u Opatiji 21. studenoga, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner i 23. studenoga u Zagrebu, u maloj dvorani Vatroslav Lisinski.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.