Naklada Ljevak najavljuje gostovanje slavnog pisca kriminalističkih romana - Alana Bradleya - autora kojeg je hrvatska publika imala priliku prvi put upoznati nakon što je objavljen njegov prvijenac SLAST NA DNU PITE, a potom i roman KOROV VJEŠALA I KRVNIKOVA KUKULJICA

alan bradley u zagrebu

Bradley gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna, kada će autora koji je u kratkom roku stekao brojne poklonike diljem svijeta i pobrao desetak uglednih nagrada imati priliku upoznati ovdašnji zaljubljenici u ovaj popularni žanr i iz prve ruke saznati što ga je nadahnulo da stvori neodoljivo šarmantan i otkvačen lik mlade detektivke FLAVIE DE LUCE - glavne junakinje Bradleyevih romana za kojom je poludio cijeli svijet. Nakon prve knjige i velikog svjetskog uspjeha, Bradley je potpisao ugovor za nove nastavke, a redatelj Sam Mendes je otkupio i prava na snimanje serijala po Bradleyevima knjigama. Knjige su mu do sada prevedene u više od 40 zemalja svijeta, a hrvatska publika će ovih dana imati priliku čitati i DIMLJENU HARINGU BEZ SENFA – treći nastavak serije s glavnom junakinjom koja je u kratkom roku stekla kultni status među čitateljima Bradleyevih romana.

Jedan je kritičar primijetio da su Bradleyeva Flavia de Luce i Larssonova Lisbeth Salander – svaka na svoj način - možda najupečatljiviji likovi u ovom žanru u posljednjih nekoliko desetljeća.

PROGRAM GOSTOVANJA

Srijeda 12. rujna u 19,30 sati: POTPISIVANJE KNJIGE I DRUŽENJE S AUTOROM

KNJIŽNICA BOGDANA OGRIZOVIĆA; Preradovićeva 5, Zagreb

ULAZ SLOBODAN.

***

Četvrtak 13. rujna u 20 sati: PROMOCIJA KNJIGA

VIP CLUB; Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb

Govore: Alan Bradley, Milka Car, Boris Perić, Davorka Ćurković

Moderator: Ivica Prtenjača

Napomena: ULAZ UZ BESPLATNE ULAZNICE KOJE SE PODIŽU U KNJIŽARI LJEVAK (TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA 17, ZAGREB) DO 13.9.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.