Iransko-američka autorica Anita Amirrezvani u Zagrebu je predstavila svoj novi roman "Jednaka suncu" – intrigantan, bogat i uzbudljiv roman, baš poput njene knjige "Krv cvijeća", koji je upravo izašao u izdanju Profila

jednaka suncu, anita amirrezvani

Iran 1576. godine mjesto je raskoši i zasljepljujuće ljepote. Ali kad šah umre ne imenovavši nasljednika, na dvoru zavlada kaos. Kraljevna Pari, šahova kći i miljenica, o unutrašnjim poslovima države zna više od gotovo svih, ali njezini pokušaji da nakon očeve iznenadne smrti uvede reda izazivaju nezadovoljstvo i neposluh. Pari i njezin najbliži savjetnik Džavaher, eunuh koji se s jednakom lakoćom kreće po haremu i po svijetu izvan njegovih zidina, posjeduju nevjerojatnu tapiseriju tajni, koja eksplodira u borbu za prevlast epskih razmjera.

Legendarne žene – od Anne Boleyn do kraljice Elizabete I. ili Marije I., kraljice Škotske – promijenile su tijek povijesti na engleskome dvoru. No dok se njih slavi i veliča, rijetki znaju za moćne i karizmatične žene iz islamskog svijeta. Djelomično utemeljena na životu kraljevne Parihan hanum, Jednaka suncu napeta je priča o političkim intrigama koja baca više svjetla na jednu iznimnu ženu. Anita Amirrezvani majstorska je pripovjedačica, a njezina bogata proza udahnjuje život u taj bogat, zamršen svijet i njegove iznimno zanimljive likove – strastvene i hrabre muškarce i žene koji prihvaćaju svoju sudbinu ili se bore protiv nje, u makijavelističkoj igri onih koji žude za moći i koji ne prezaju ni pred čime da je dobiju.

O AUTORICI: ANITA AMIRREZVANI autorica je romana Krv cvijeća, koji je preveden na više od dvadeset pet jezika te je bio nominiran za nagradu Orange. Nekoć je radila kao novinarka i plesna kritičarka za San Jose Mercury News i Contra Costa Times, danas predaje na California College of the Arts u San Franciscu. ANITA AMIRREZVANI autorica je romana Krv cvijeća, koji je preveden na više od dvadeset pet jezika te je bio nominiran za nagradu Orange. Desetak je godina radila kao novinarka i plesna kritičarka za San Jose Mercury News i Contra Costa Times, danas predaje književnost i kreativno pisanje na California College of the Arts u San Franciscu. Anita Amirrezvani rođena je u Teheranu 1961. godine. Nakon što su joj se roditelji rastavili kad su joj bile dvije godine, otišla je u San Francisco s majkom. Studirala je engleski jezik i književnost na Sveučilištu Berkeley.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.