Izložba poznatog zagrebačkog fotografa Deyana Barića, "New York, Gotham Experience", koja objedinjuje 30 ekspresivnih crno-bijelih fotografija snimljenih tijekom autorovog putovanja u New York, otvara se u Lisinskom 16. veljače, u 18 sati. Riječ je zapravo o dva iznimna kulturna događanja u istoj večeri jer izložba otvara prijenos Metropolitan Opere "The Met: Live in HD", tj. nove produkcije "Rigoletta", redatelja Michaela Mayera, dobitnika nagrade Tony

deyan barić, new york, gotham experience

Deyan Barić svojom izložbom fotografija "New York, Gotham Expirience" hrvatskoj publici želi dati vlastitu snažnu i osobnu impresiju bezvremenske i ikonografske vizualnosti „prvog grada svijeta". Kroz dominantnu crno-bijelu fotografiju cilj je dokazati kako New York i unutar modernih okvira ne gubi svoj kultni status kakav je zagrebačkoj publici bio posebno poznat u 20-im i 30-im godinama prošlog stoljeća.

deyan barić, new york, gotham experience

deyan barić, new york, gotham experience

Deyanova će vas izložba vratiti u doba kada je i Zagreb, kao i New York, rastao uz vizualnost i estetiku Art Decoa  i upijao kulturu uz uske veze sa Sjedinjenim Američkim Državama, uz djelovanje MGM studija ili kroz nastupe poznatih Jazz glazbenika u tadašnjem Hotelu Esplanade (Regent), koji i danas nosi obilježja Art Decoa. Izložba nastoji dočarati bezvremenost New Yorka na način kako su to činili Andreas Feininger, Lewis Hine ili drugi velikani fotografije, baš kao što je to u isto vrijeme za Zagreb činio zagrebački fotograf i zaposlenik MGM-a Teodor Tošo Dabac.

Deyan Barić poznati je hrvatski umjetnički fotograf i grafički dizajner, s iskustvom i djelovanjem koje se proteže na period veći od desetljeća. Do sada se iskazao na mnogim skupnim i samostalnim umjetničkim izložbama, ali i u radu s mnogim slavnim hrvatskim umjetnicima i glazbenicima među kojima su Darko Rundek, Phantasmagoria, Let3, Mačke, Septica te rock skupina Psihomodo pop. Upravo uz suradnju s Psihomodo popom veže ga i nominacija za prestižnu hrvatsku glazbenu nagradu PORIN, za grafičko oblikovanje DVD-a. 

Izložbu medijski pokriva: Femina.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.