Uronite u šaroliku i romantičnu pripovijest o Arib, najslavnijoj istočnjačkoj kurtizani i pjevačici iz 9. stoljeća. Roman „Kraljica Puta svile", u izdanju Naklade Ljevak, oduševljava svojom egzotičnom raskoši i napetom pričom

kraljica puta svile, agnes imhof

Godina je 803. Arib je još dijete kada po naredbi kalifa Haruna al-Rašida cijelu njezinu obitelj izbrišu s lica zemlje. Ona jedina umakne masakru i bježi, preodjevena u mladića, kroz slane stepe Horasana i prastarim rutama Puta svile. Na putu se zaljubi u zanosna stranca iz daleke Franačke - i time sve stavlja na kocku.

Kad je uhvate kalifovi progonitelji, Arib se okrutno budi iz svojih snova u Harun al-Rašidovu haremu. No mlada je žena gladna života, a ima zavodnički, ali i opasan dar - darovita je pjevačica. Svojom putenošću izluđuje najmoćnije muškarce u Bagdadu. Na vrhuncu svoje moći Arib se mora odlučiti - između osvete ubojici svoje obitelji i ljubavi svojeg života. Agnes Imhof slikovito i napeto priča istinitu povijest žene pred kojom su klečali istočnjački kalifi i odvodi nas u svijet opojnih mirisa, velike raskoši i raspojasanosti, ali pun spletaka i mržnje. Na kraju knjige čitatelj će naći slasne recepte iz starih orijentalnih kuharica, a koje je i sama Arib pripremala za zavođenje i užitak...

O autorici: Agnes Imhof rodila se 1973. godine u Münchenu, a živi s mužem i kćeri na jezeru Ammer. Kao strastvena pjevačica uvijek je imala priliku osobno upoznati "zvijezde" i njihovo ponašanje na glazbenoj sceni. Polazi tečajeve srednjovjekovnog mačevanja i azijskih borilačkih vještina. Stalno putuje po zemljama arapskog svijeta skupljajući ondje građu za svoje romane.

Orijentalni gradovi posebno je privlače. U njima se oduvijek susreću različite kulture, stapaju kulture Istoka i Zapada, a to je već stoljećima obilježje Puta svile. Agnes Imhof prodrla je kao žena u područja strane kulture, zabranjene muškarcima. Stoga joj je bilo dopušteno zaviriti u ženska kupališta i u odaje bračnih družica. Kada se ne bavi književnim radom, Agnes Imhof drži seminare, kao stručnjakinja za islam, o kulturi i religiji arapskoga svijeta. Za vrijeme studija islamistike u Bambergu, Londonu i Tübingenu učila je arapski i perzijski.

Cijena mekog uveza: 149 kn
Cijena tvrdog uveza: 189 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.