Kolika je moć navike u našoj svakodnevici? Charles Duhigg (dobitnik Pulitzerove nagrade za 2013.) odgovara nam na ovo pitanje kroz konkretne primjere u fantastičnom priručniku koji će vam pomoći da promijenite svoj život!

moć navike, charles duhigg

Knjiga "Moć navike" Charlesa Duhigga govori o navikama, o znanstvenim spoznajama vezanima uz njih i mogućnosti njihova mijenjanja. Navike imaju iznimno velik utjecaj na ponašanje i postupke ljudi, od osobnog preko poslovnog i šireg društvenog konteksta.

Knjiga Charlesa Duhigga govori nam o tome kako navike funkcioniraju, koji su njihovi mehanizmi i kako ih, jednom kad su prepoznate, možete promijeniti. Promjena navika nije ni laka ni jednostavna, ali je moguća. "Moć navike "pokazat će vam kako navike nastaju, kako se njihovi obrasci ili petlje postupno usvajaju i što pokreće njihovo stvaranje. Neke navike nastaju preko noći, a nekima su potrebne godine.

Uz konkretne primjere iz života olimpijca Michaela Phelpsa, Starbucksovog direktora Howarda Schulza, borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga ml. i desetke drugih slavnih i manje slavnih osoba, Charles Duhigg objašnjava kako primjenom novih znanstvenih spoznaja o navikama možemo promijeniti naša poslovna okruženja, naše društvo i naše živote.

O autoru: Charles Duhigg studirao je na Harvard Business School i Sveucilištu Yale. Novinar je New York Timesa, u kojem od 2006. godine izvještava u dnevnim izdanjima i piše u magazinskom prilogu. Autor je ili suautor nekoliko knjiga: "Golden Opportunities" (2007.), u kojoj se nizom članaka pokazuje kako razne tvrtke pokušavaju iskoristiti Amerikance najstarije životne dobi; zatim "The Reckoning" (2008.), u kojoj govori o posljedicama financijske krize i "Toxic Waters" (2009.), o sve većoj zagađenosti američkih voda.

Njegov je novinarski rad, kao i knjige koje je objavio, nagrađen istaknutim nagradama poput nagrade National Academies of Sciences, nagrade National Journalism, nagrade George Polk, nagrade Gerald Loeb i dr., a 2009. godine je, za knjigu "Toxic Waters" ušao u najuži krug kandidata za Pulitzerovu nagradu. Godine 2013. nagrađen je Pulitzerovom nagradom za novinarstvo. Čest je gost u mnogim televizijskim emisijama poput This American Life, Dr.Oz Show, NPR, The Newshour with Jim Lehrer i Frontline. Danas živi s obitelji u Brooklynu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.