Pred vama je čudesna priča autorice Marijane Dokoze, o ljubavi, mržnji, prijateljstvu, sretnim i nesretnim ljudskim sudbinama, odanosti, otmici vlastita tek rođena djeteta, dobrim i zlim ljudima. Intrigantno, uzbudljivo napisana priča o nesretnoj prelijepoj manekenki Elly Hogles Monhory, rođenju djeteta, otmici, depresiji, odlasku u umobolnicu, držati će čitatelja u napetosti do samog kraja i naprosto čitatelj neće moći odložiti knjigu iz ruku

marijana dokoza, naranyjin plač

Dvije čitateljice koje od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju bestseler „Naranyjin plač“, Marijane Dokoze, su:

JELENA SAMAC, IVANIć GRAD

SANDRA VALIDžIć, ZADAR

Elly, lijepa manekenka, udaje se za Calvina koji već ima jedan brak iza sebe . Ubrzo ostaje trudna, ali trudnoću mora čuvati. Na prijevremenom porođaju gubi dijete. Spremna je  prihvatiti gubitak djeteta, ali ne i način na koji joj je objašnjena njegova smrt. Zbog neprihvaćanja stvarnosti, netipičnog ponašanja za rodilje šalju je u umobolnicu. Prvi plač malene Naraniye, nakon što je dospjela  u nečije zle ruke, odjekuje kao jeka cijelom pričom.

Iz knjige: Christina i Downy su već sređivali papire za posvojenje jednog dvogodišnjeg djeteta koje je ostalo bez majke i oca.  Majka je umrla pri porodu, a otac je netragom nestao. Rodbina tog djeteta također je siromašna, a teti te curice, sestri njene umrle majke, Christina je obećala da će je svake godine dovesti makar jedanput da je vide. „Djevojčica će biti odgajana učeći o vašem narodu, narodu Hutua. Znat će cijelu povijest, a kada bude dovoljno velika, učit će vaš jezik“, obećala je uplakanoj teti Christina.

- Zove se Naranya. Na jeziku Hutua to znači svjetlost – kazala je jednom Christina.

- Svjetlost. Kako lijepo ime – odgovorila joj je. Elly je voljela imena koja u sebi nose neko značenje ili poruku. Pomislila je kako je u ovome trenutku Christini potrebna sva svjetlost ovog svijeta. Jučer navečer čula je plakanje iz Christinine sobe koje je prethodilo njenim bolnim povicima. Nije mogla ustati.

O autorici: Marijana Dokoza rođena je 1978. godine u Galovcu kraj Zadra. Do sada je pod djevojačkim prezimenom Šare objavila knjigu poezije Sjene prošlosti (Matica hrvatska, Zadar, 2004.) i roman ljubavne tematike Izgubljeni u ljudskim mislima (Matica hrvatska Zadar, 2005.). Druga knjiga poezije Dvorac tajni, objavljena je 2008. godine pod prezimenom Dokoza i u izdanju Matice hrvatske. U pripremi joj je i roman Glas prije buđenja. Marijana Dokoza živi i stvara u Mainzu u Njemačkoj. Novinarka je inozemnog izdanja Večernjeg lista.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.