Baš biste voljeli iskusiti kako je to biti zvijezda, stajati pred kamerom ili na kazališnoj sceni osvijetljenoj reflektorima. Vrijeme je da svoj san pretvorite u stvarnost, jer najstarija privatna glumačka škola u Hrvatskoj otvara novu sezonu upisa. Naučit ćete sve - filmsku, kazališnu, televizijsku glumu, pantomimu, radio-dramu... I možda se vaš glumački hobi pretvori u ozbiljnu profesiju

off theater bagatella, freska tonija batonija

S dolaskom jeseni započije nova sezona upisa u najstariju privatnu glumačku školu u Hrvatskoj - Glumačku školu Off Theatera Bagatella - u Zagrebu, u Bednjanskoj 13. Riječ je o jedinstvenoj glumačkoj školi ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi, jer ona polaznicima nudi učenje svih triju vrsta glume - kazališnu, filmsku i televizijsku - dok su druge glumačke škole ili dramski tečajevi većinom orijentirani isključivo na tečajeve kazališne glume. Najpoznatije škole takve vrste u svijetu, koje poput Bagatelle njeguju podučavanje svih triju vrsta glume, su američka „Stella Adler" i londonska „Lee Strasberg".

Slavni u Bagatelli

Off Theater Bagatella osnovali su 1978. glumica i pjesnikinja Slavica Maras i njen suprug, redatelj Marko Mikulandra. Svakako najznačajniji Bagatellin projekt je „mala kazališna i filmska akademija", kako ovu Glumačku školu od milja zovu njeni polaznici. Na njenim su daskama glumu učile mnoge današnje zvijezde domaćih filmova, sapunica i TV- reklama. Poznati radijski voditelj Krunoslav Belko učio je glumu u Bagatelli, kao i Jelena Veljača (danas Popović Volarić), Ozren Grabarić, Hana Hegedušić, Kristijan Potočki, Anita Matić... Poduku iz kazališne glume u Off Theatru Bagaltella prošle su i neke estradne zvijezde poput Emilije Kokić, Nine Badrić, Nives Drpić, Zdenke Kovačićek...

Glumačku su školu do sada vodili poznati dramski umjetnici - Marija Kohn, Branka Cvitković, Žarko Potočnjak, Vid Balog, Goran Grgić, Ivica Pucar, a tijekom godina polaznike Bagtelline škole podučavala su velika redateljska imena - Krsto Papić, Veljko Bulajić, Petar Krelja, Rajko Grlić, Mladen Juran, Branko Ivanda, Eduard Galić, Goran Rušinović, Kristijan Milić, Lukas Nola i Snježana Tribuson, samo su neki od znalaca koji su u Bagatelli svoje znanje prenosili učenicima.

bagatella logoMnogi od polaznika škole preko Casting kluba OTB-a dobili su značajne uloge na filmu i televiziji. Tako npr. Ozren Dometar, Zvonimir Hrabar, Mareta Grginović i Kristina Kegljev, igraju četiri glavne uloge u zadnjem dugometražnom filmu Željka Senečića "Pušiona". Film je ujedno hommage kazalištu Bagatella, čije se ime i zdanje provlače kroz cijelu radnju filma.

Novo - studio radio drame i pantomima

Uskoro će Off Theater Bagatella otvoriti novo poglavlje u svojoj koncepciji širenja glumačke obrazovanosti. Krajem godine će uz ostale medije vezane za glumački poziv, otvoriti i studij radio drame (radio glume), kao novi segment glumačke vještine i znanja, u kojem mnogi glumci provedu dobar dio svog glumačkog vijeka. I kao dodatak širenju raznovrsnosti glumačkog izraza tijelom i gestom, utemeljit će se i studij pantomime, neopravdano i neobjašnjivo zanemarene u suvremenom scenskom repertoaru. 

U glumačku školu OTB-a možete se upisati svakim danom od 16-18 sati.
Broj telefona: 01/6170-423
Adresa: Bednjanska 13, Zagreb

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.