Provjerite tko dobiva novi roman spisateljice Jean Sasson „Princeza Sultana". Prema riječima književne kritike, to je "zapanjujuća i šokantna istina o velom zastrtim životima modernih saudijskih žena... ". One možda žive okružene bogatstvom, ali su ujedno neprestane zatvorenice svojih muževa, očeva i sinova

princeza sultana, jean sassonTri čitatelja koji od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju izvanredan roman američke spisateljice Jean Sasson „Princeza Sultana", su:

PETRA SVEčNJAK, DUGO SELO

MIRELA BEšENIć, ZAGREB

EMINA VUJNOVAC, BELIšćE

Saudijska princeza u očima prosječnoga čovjeka budi asocijaciju na ženu koja blješti okićena gomilom dragulja i koja živi u nevjerojatnoj raskoši. Ima zlatninu, palače, bazene, sluge, dizajnersku odjeću... No to je zapravo život u zlatnome kavezu. Nema slobodu, pravo glasa, kontrolu nad vlastitim životom... Vrijednost joj se svodi na rađanje sinova. Skrivena ispod vela, ona je zatvorenica, a njezini tamničari su njezin otac, muž i sinovi. Princeza iz knjige Jean Sasson pripadnica je saudijske kraljevske obitelji, Sultana, u bliskom srodstvu s kraljem.

Ona iznosi priču o vlastitu životu - od turbulentnog djetinjstva do dogovorenog braka, sretnog sve dok njezin muž ne odluči dovesti drugu ženu - i o životima njezinih sestara, prijateljica i sluškinja. To je priča o zastrašujućoj potlačenosti žene koja bi u svakoj drugoj kulturi bila smatrana šokantnim kršenjem ljudskih prava.

Princeza Sultana pruža uznemirujući pogled na svakodnevni život suvremene žene u saudijskoj kraljevskoj obitelji... Apsolutno fascinantno., People's Magazine

O autorici: Jean P. Sasson je američka spisateljica koja piše uglavnom o ženama na Bliskom istoku. Između 1978. i 1990. godine živjela je i radila u Saudijskoj Arabiji, gdje je upoznala Sultanu, junakinju knjige Princeza Sultana. Knjiga je svjetski bestseler, baš kao i većina ostalih knjiga koje je napisala.

Cijena: 139 kn

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.