Stigao je novi Lee Childov nastavak o Jacku Reacheru, bivšem vojnom policajcu u borbi za pravdu pod naslovom "Usijanje". U ovom odličnom romanu Jack Reacher spašava mladu Meksikanku koja bježi od muža zlostavljača. "Usijanje" je roman ubojite žestine koji podiže razinu adrenalina

lee child, usijanje

Lee Child jedan je od vodećih svjetskih pisaca trilera. Njegovi romani redovito zauzimaju prva mjesta na ljestvicama najčitanijih knjiga i prevedeni su na više od 40 jezika. Child je rođen u Coventryju, a trenutačno živi u SAD-u. Roman "61 sat" osvojio je prestižnu nagradu Theakstons Old Peculier Crime.

Jack Reacher luta kroz paklenu vrućinu usijanim ulicama zabačenoga teksaškog grada. Traži prijevoz koji će ga odvesti bilo kamo u njegovom besciljnom lutanju američkim prostranstvom. Zaustavlja se mlada i zgodna Meksikanka, po nakitu izgleda vrlo bogata. Njezino je ime Carmen Greer i nije slučajno odabrala Reachera. Ona već mjesecima traži nekoga tko će je zaštiti. Njezin je muž brutalno zlostavlja. On uskoro izlazi iz zatvora i tada će ubiti Carmen, ona to zna. On je potomak imućne teksaške obitelji, a takve obitelji znaju vrlo dobro čuvati svoje tajne. Hoće li Reacher povjerovati u njezinu priču? Hoće li nešto poduzeti? Što će biti s Carmeninom kćerkicom Ellie? ... Jack Reacher nikada ne napušta damu u nevolji.

Prijevod: Neven Dužanec

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.