Provjerite tko dobiva na poklon jedan od najiščekivanijih romana godine, literarni mega-hit „Angelologija", američke spisateljice Danielle Trussoni. Dočekan od strane utjecajnih kritičara laskavim riječima - „senzualan, šokantan i inteligentan triler koji ima gotovo halucinogenu moć" - roman je pobudio veliki interes javnosti

angelologija, danielle trussoniTri čitateljice koje na poklon od Femine.hr i Naklade Ljevak dobivaju apsolutni literarni mega-hit - "Angelologiju", su:

LIDIJA BRLEKOVIć, VARAžDINSKE TOPLICE

ROMANA TRALIć - PETRINEC, ZAGREB

MARINA BULIć, BELI MANASTIR

Povjesničarka i profesorica engleskoga jezika, višestruko nagrađivana američka spisateljica Danielle Trussoni iz Wisconsina, svojim romanom "Angelologija" doživljava neviđen književni uspjeh.

Istraživački rad koji je prethodio pisanju romana je fascinantan, kao i način na koji je Trussoni spojila naoko nespojive motive - biblijske anđele i apokrifna evanđelja, mit o Orfeju, srednjovjekovne monahe, obitelj Rockefeller, naciste, redovnice, muzikologiju...

No, uz činjenicu da je riječ o raskošnom, napetom i biblijski opširnom, te, kako se to voli reći - pitkom i čitkom romanu - „Angelologija" je prije svega, jedinstvena, bogata i začuđujuća sliku koja čitateljima prenosi šokantnu poruku - ističe magazin Time - uspoređujući roman s klasikom Umberta Eca "Ime Ruže" te mega popularnim "Da Vincijevim kodom" Dana Browna.

O čemu se radi u "Angelologiji"?

Sestra Evangeline bila je tek djevojka kada ju je otac povjerio Franjevkama od vječnoga klanjanja u unutrašnjosti New Yorka. Sada, u dvadesettrećoj godini, njezino otkriće pisma slavne filantropistice Abigail Rockefeller, pokojnoj nadstojnici samostana sv. Ruže, iz 1943. godine, uvodi Evangeline u tisućljetnu tajnu povijesti, sukob Društva angelologa i nevjerojatno prekrasnih potomaka anđela i ljudi, nefila.

Tajne koje ta pisma skrivaju žudnja su nekad moćnih nefila, koji žele nastaviti vječni rat, srušiti svo dobro u čovječanstvu i zavladati ljudima. Generacija za generacijom angelologa posvetila je svoje živote zaustavljanju pohoda nefila, a njihova zajednička misija, priključivanje kojoj je Evangeline bilo odavno zapisano u zvijezdama, prostire se od idiličnoga samostana na rijeci Hudson do samih vrhova bogatstva mikrokozmosa New Yorka, groblja Montparnasse u Parizu, pa do planina Bugarske. 

Evangeline, uz svesrdnu pomoć Verlainea, povjesničara umjetnosti, ulazi u svijet stoljetne borbe protiv nefila - borbe čiji su sudionici nekada bili i njezini pokojni roditelji.

Bogata poviješću, očaravajućim likovima i čudesno osmišljena, „Angelologija" povezuje biblijski nauk, mit o Orfeju i miltonovske vizije Izgubljenog raja u priču koja će vas ostaviti bez daha, priču o običnim ljudima uključenima u borbu koja će odrediti sudbinu svijeta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.