Saznajte što se dogodi kada se sretnu mlada ambiciozna odvjetnica (koja je možda trudna sa svojim oženjenim ljubavnikom) i zgodni sitni kriminalac nerealizirane književno-glazbene karijere... U sklopu Ljetnih noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt, održat će se 16. srpnja u 21 sat, premijera predstave „Preko trnja do Zvijezde", s Natašom Janjić i Ivanom Glowatzkym u glavnim ulogama

natasa janjic i ivan glowatzky, preko trnja do zvijezde

„Preko Trnja do Zvijezde", kazališni komad s pjevanjem, režirao je Tomislav Pavković, a tekst i glazbu potpisuju David Greig i Gordon McIntyre. Dramaturginja Pavlica Bajsić, govoreći o predstavi, ističe: „S gitarama u rukama, Nataša Janjić i Ivan Glowatzky kao Helena i Robi, u furioznom tempu pričaju i pjevaju priču svoga života. Priču o jednom izgubljenom vikendu na potezu od zagrebačkog Trnja do Zvijezde, o vikendu punom ljubavi, seksa, boli i strahova. Te u mrežu uhvaćenim snovima."

Kako teče priča?

Podne je u Zagrebu. Ispred crkve Sv. Marka, Helena odjevena u dražesnu djeverušastu haljinu. Oslonjena rukom o zid crkve bljuje do besvijesti. Ona nije sentimentalna ženica, ona je odvjetnica, specijalizirana za razvode. Igra žestoko, živi žestoko.

Nešto dalje je i Robi. Vrata banke mu se zatvaraju pred nosom. On luđački udara po njima. U ruci mu plastična vrećica sa sto somova u kešu. On je sitni kriminalac, specijaliziran za nevolje. Ništa više. Vratimo malo film unatrag. Noć prije Helena i Robi su se upoznali u baru. I butelja sim, butelja tam...I...Znaš ono kad je seks stvarno dobar? Kad zaboraviš tko si i sve se jednostavno stopi u toplo klupko nepoznate kože.

Nakon svitanja, jutro donosi gomilu pitanja. Jer kad imaš 35 zadnji ti je čas. Zadnji čas za provjeru imaš li hrabrosti vratiti se svojim snovima. Ili od njih konačno odustati. I za jedno i drugo ti stvarno trebaju muda! Imaš li ih?

natasa janjic i ivan glowatzky, preko trnja do zvijezde

Priča zvuči prilično intrigantno, a kada se tome doda da u glavnim ulogama nastupaju dvoje iznimnih mladih hrvatskih glumaca - Nataša Janjić i Ivan Glowatzky, vjerujemo da ćete uživati u ljetnim kazališnim večerima s Teatrom Exit. 

Premijera je 16.07.2010. u 21 h u sklopu Ljetnih noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt. Ostale izvedbe su: 15, 17, 23, 24. i 28. 07. u 21 h

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.