Čitateljima velikih uspješnica, Sniježnica i tajna lepeza i Zaljubljena Peonija, Lisa See priredila je novu književnu poslasticu - roman o dvije sestre koje 1930-ih odlaze iz rodnog Šangaja kako bi pronašle novi život u Los Angelesu

djevojke iz sangaja, lisa see

Dvije čitateljice koje od Naklade Ljevak i Femine.hr na poklon dobivaju raskošan i romantičan roman Lise See "Djevojke iz Šangaja", su:

NATALIJA MAKARUN, POŽEGA

ROMANA JANJANIN, OSIJEK

Dvije sestre, May i Pearl, lijepe su, sofisticirane i obrazovane, no njihova je obitelj na rubu bankrota. U želji da poboljšaju svoj društveni status, njihovi im roditelji dogovaraju brak s „muškarcima sa Zlatne planine", koji su došli iz Los Angelesa potražiti nevjeste. No nakon što napuste Kinu, sestre dospijevaju na Anđeoski otok - gdje mjesecima borave u nekoj vrsti pritvora, podvrgnute ispitivanjima i izložene ponižavanju. A kada May otkrije da je trudna situacija postaje još očajnija. Sestre tada sklapaju dogovor za koji nitko nikada ne smije saznati.

Lisa See i u ovom romanu bavi se tradicijom, ratnim pustošenjem (Japansko-kineski rat) i važnošću obiteljskih veza. Autorica vješto istkanom radnjom i bogato oslikanim likovima uvlači čitatelja u priču koja obuhvaća dvadeset godina ljubavi, gubitka, očaja i radosti, istodobno pružajući otrježnjujuću povijesnu lekciju.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.