Za filmski doživljaj u Imax kinu kažu da je toliko stvaran da imate osjećaj kako ga možete dodirnuti i toliko snažan da ga možete osjetiti kao da se događa u realnom prostoru. Luksuzna dvorana Imax kina u CineStaru Arena bit će jedna od najvećih i najmodernijih u Europi

imax kino, cinestar arena

Pokušat ćemo vam ukratko dočarati doživljaj gledanja filma u Imax kinu - kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, poseban raspored sjedala, gigantsko specijalno dizajnirano filmsko platno, posebni najnoviji digitalni projektori, 3D uz najmodernije polarizirane 3D naočale, dvorana izgrađena prema posebnim parametrima...

Naime, početkom dvanaestog mjeseca ove godine tvrtka Blitz-CineStar otvorit će šesti multipleks u Hrvatskoj, a treći u Zagrebu - CineStar Arena. Riječ je o dosad najluksuznijem, tehnički najbolje opremljenom multipleksu CineStar, tvz. ultimativnom multiplexu koji će se po mnogočemu uvelike razlikovati od postojećih CineStara. Navedeni multipleks nalazit će se u sklopu velikog trgovačko-zabavnog Arena Centra koji se trenutno gradi u zagrebačkom naselju Lanište. Među raznolikom, posjetiteljima već dobro poznatom CineStarovom ponudom, CineStar Arena sadržavat će i nešto dosad neviđeno na ovim prostorima - Imax kino.

Posebno filmsko putovanje

CineStar Arena prostirat će se na površini od čak 5945 četvornih metara i sastojat će se od 10 kino dvorana koje uključuju i dvije Gold Class dvorane, ukupnog kapaciteta 1712 sjedala. Bit će to u potpunosti digitalizirani multipleks, što znači da se u njemu filmovi neće puštati s uobičajene 35mm kopije već će sve dvorane biti opremljene digitalnim projektorima. 

U CineStaru Arena smjestit će se je nešto što većina ljudi do sada nije imala priliku doživjeti. Radi se o Imax kinu, najdominantnijem i najmodernijem kinu koje gledanje filma dovodi na jednu potpuno drugu razinu. Zahvaljujući posebno dizajniranoj dvorani, rasporedu sjedala i velikom filmskom platnu vidno polje u potpunosti je okupirano samo filmom pa gledatelj ima dojam kao da je dio filma kojeg gleda. Ako ovome dodamo još i Imax 3D, uz najmodernije polarizirane 3D naočale, tada možemo govoriti o potpuno novoj dimenziji koja će gledatelja u CineStaru Arena odvesti na uistinu posebno filmsko putovanje.

imax kino uz arena centar na lanistu

Budući da je za gledanje filma u IMAX dvorani zvuk od iznimne važnosti, Imax dvorana CineStara Arena imat će i najmoderniji zvučni sustav na svijetu, a stadionski raspored sjedala pod kutom od 45 stupnjeva, uz kristalno jasnu sliku, omogućit će budućim gledateljima ne samo da uživaju u filmu, već i da svim svojim osjetilima budu njegov dio.

Za projektiranje kompletnog Arena Centra te za arhitektonsko rješenje odnosno oblikovanje Imaxa, zaslužan je zagrebački projektni studio UPI-2M.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.