Ne zaboravite čarobnu zimsku plesnu poslasticu koja očarava publiku iz godine u godinu - Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u prosincu već tradicionalno izvodi jedan od najomiljenijih baleta svih vremena „Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog, u legendarnoj koreografiji Waczlawa Orlikowskog

orasar, ansambl baleta hnk zagreb

Jedna od najslavnijih baletnih bajki svih vremena „Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog, čija je radnja smještena u doba Božića, od svoga se prvog izvođenja na baletnoj sceni zagrebačkog HNK-a u prosincu 1931. godine, tradicionalno nalazi na repertoaru u razdoblju božićnih blagdana. Postavši jedan od najomiljenijih baleta svih vremena, uvijek iznova privlači svoju milijunsku publiku diljem svijeta koja i kod nas željno iščekuje razdoblje „Orašara".

Posljednja izvedba zagrebačkog Baleta rekonstrukcija je predstave koju je 1970. godine postavio ugledni koreograf Waczlaw Orlykowski, čiji je rad sa zagrebačkim ansamblom ostavio duboke tragove u našoj plesnoj sredini. 

Prva prosinačka izvedba „Orašara" bit će 3. prosinca 2009. u 19,30 sati, a u glavnim ulogama nastupit će Petra Vargović, Pavla Mikolavčić, Dmitrij Timofejev, Svebor Sečak, Mihaela Devald, George Stanciu, Andrej Izmestjev i dr. Sljedeće izvedbe su na repertoaru HNK-a Zagreb 4., 5., 9., 10. i 11. prosinca. Uživajte u ovoj raskošnoj, bajkovitoj uvertiri u božićne blagdane.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.