Larisa Navojec ex Lipovac i Tamara Curić, tijekom proteklih su 10 godina pretvorile svoju Platformu mladih koreografa u respektabilno kulturno događanje koje je prije svega vrijedno jer otkriva niz novih plesnih talenata. Ove godine, uz nova imena dolaze i već velike zvijezde

platforma mladih koreografa 2010

Cijela priča počinje uvodnom predstavom, 25. i 26. rujna, u 20 sati, u Plesnom centru Zagreb, gdje će premijerno biti prikazana „Glazba" u režiji Isabelle Schad. Isabella Schad jedna je od predstavnica nove berlinske škole suvremenog plesa, trenutno najzanimljivije u Europi i već je bila gošća Platforme. Ovoga puta predstavlja se publici hrvatskom koprodukcijom (EKS scena) u kojoj sudjeluje čak 14 plesača, od onih najiskusnijih do naših mladih plesačkih nada.

Službeni program Platforme počinje 2. listopada, a čast otvoriti Platformu pripala je mladom koreografu Matiji Ferlinu i njegovoj predstavi „Sad sam / ALMOST 6/", u dvorani Gorgona MSU-a, u 19:30.

platforma mladih koreografa 2010

Ove godine Platforma mladih koreografa ulazi u novu dekadu i po jedanaesti puta širi prostore plesa u Hrvatskoj. Osim mladih nada, stižu koreografske, plesačke i performerske zvijezde i velika imena poput spomenute Isabelle Schad, Ive Dimčeva, Aleksandre Janeve, Jave Jevtović i mnogih drugih, koji provjereno jamče da je Platforma i dalje jedan od najznačajnijih plesnih i kazališnih događanja na početku zagrebačke kulturne sezone.

Brojne radionice i susreti plesnih stručnjaka, mladih koreografa i plesača, internacionalnih programatora, popratni programi plesnih izložbi, druženja na podnevnoj kavi s gostima koreografima i zanimljive premijere, samo su dio ove plesne avanture koju ne smijete propustiti.

platforma mladih koreografa 2010

Platforma mladih koreografa održat će se od 2. do 11. listopada u Zagrebu, u prostorima zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, Plesnog centra Zagreb, Tvornice Jedinstvo, Kina Grič i Plesnog centra Tala.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.