Nova romantična predstava "Angie" nastala je prema slavnom komadu Willyja Russela "Educating Rita", koji prati vezu između žene i muškarca iz sasvim različitih društvenih svjetova. Kako pomiriti razlike i riješiti se frustracija - saznajte u ovoj iskričavoj i duhovitoj romantičnoj komediji, s pigmalionskim motivima

predstava angie, kazaliste u knjiznici dubravaU četvrtak 26. studenoga, u 19,30 sati počinju redovito igrati predstave za odrasle na sceni Kazališta u Knjižnici (KuK) u knjižnici Dubrava, Avenija Dubrava 51 a. Predstave će se igrati svaki drugi četvrtak u isto vrijeme.

Redovitu scenu za odrasle otvorit će 30. listopada iznimno zanimljiva pretpremijera - romantična komedija „Angie" u adaptaciji i režiji Borisa Kovačevića, prema velikom hitu West Enda i Broadwaya "Educating Rita". Romantičnu komediju s pigmalionskim motivima, velikog engleskog pisca Willyja Russella iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, Boris Kovačević pretočio je u Zagreb i Hrvatsku današnjih dana. Igraju glumci Martina Čvek i Dubravko Sidor.

"Angie" donosi susret dvaju suprotstavljenih svjetova - kojima je zajednička samo frustracija dosadašnjim životom - a rezultat je iskričava, psihološki iznijansirana, romantična komedija. Čehovljevskim su načinom precizno tretirani pojedinci, zarobljeni u vlastitim društvenim i duhovnim kontekstima, ali s nadom za izlaz iz tog zatočeništva.

Originalni komad Willyja Russela "Educating Rita" nakon svoje premijere na West Endu i Broadwayu, osamdesete godine prohujao je svjetskim kazališnim pozornicama, a slavna filmska verzija ovog djela nominirana je 1983. za "Oscara". Priča prati frizerku Susan (sama sebe zove Rita) koja, željna znanja i samoizgradnje, upisuje tečaj književnosti i engleskoga jezika na otvorenom učilištu i zaljubljuje se u svoga mentora Franka Bryanta. Tako se rađa ljubav, ali i niz problema koje donosi činjenica da su Susan i Frank pripadnici dvaju posve različitih društvenih svjetova. Martina Čvek i Dubravko Sidor u romantičnoj predstavi "Angie" podsjetit će nas kako priča ide... I da li ljubav briše sve razlike i frustracije...

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.