Objavljujemo imena dobitnika očaravajućeg romana "Smrt Višnua", indijskog pisca Manila Surija koji ne prestaje fascinirati svojim talentom. "Smrt Višnua" duhovita je, ali duboko bolna priča koja na nevjerojatan način spaja staru hindusku mitologiju i blještavilo modernog Bollywooda

manil suri, smrt višnuaTri čitateljice koje od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju velebni roman "Smrt Višnua" čiji je autor poznati indijski pisac Manil Suri, su:

MAJA MIKANOVIć, POžEGA

IVONA AGELIC, VRBANJA

MINELA KOVAčEC, ZABOK

Kritika je gotovo jednoglasno zadivljena spisateljskim talentom Manila Surija, indijskog pisca koji živi i radi u SAD-u. Nakon njegova velebnog bestselera "Doba Šive", u izdanju Naklade Ljevak izašao je i Surijev roman prvijenac "Smrt Višnua". Raskošna kombinacija elemenata stare hinduske mitologije i blještavila modernog Bollywooda, "Smrt Višnua" priča je koja će posebno oduševiti ljubitelje egzotičnih saga u kojima se može sporo i dugo uživati.

Višnu, Čovjek za usputne poslove u jednoj zgradi u Bombayu, umire na stubišnom odmorištu. Pred našim se očima oko njega nesmetano odvijaju životi stanovnika zgrade: zaraćenih kućanica na prvom katu, zaljubljenih tinejdžera na drugom i usamljenog udovca koji na trećem tuguje u tišini.

U grozničavom se stanju Višnu prisjeća svoje ljubavne veze sa zanosnom Padmini i pita se je li on možda zapravo bog Višnu, čuvar čitavog svemira. "Smrt Višnua" dirljiv je i nevjerojatno intrigantan pogled na jedan nezaboravan svijet, svijet koji Manil Suri, kao i u "Dobu Šive", dočarava s lakoćom i šarmom.

O autoru: Manil Suri rođen je u Mumbaiju (Bombayu), a u Sjedinjenim Državama živi od 1979. Profesor je matematike na Sveučilištu Maryland u okrugu Baltimore. Njegova je proza dosad objavljivana u listu The New Yorker. "Smrt Višnua" njegov je prvi roman za koji je 2002. osvojio nagradu Barnes & Noble Discover Prize te bio finalist za nagradu PEN / Faulkner Award. Hrvatsko izdanje njegovog drugog romana "Doba Šive" objavljeno je 2009. godine.

Cijena: 129 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.