Od 10. do 16. listopada u kinu Europa održava se jubilarni, dvadeseti po redu, Tjedan češkog filma. U ovih sedam dana posvećenih češkim ostvarenjima, vjerna publika češkog filma moći će se nasmijati uz osam komedija nastalih u razdoblju od 1969. do 1994. godine, a Tjedan će otvoriti obiteljska komedija Marie Poledňákove "S tobom je divan svijet"

20. tjedan češkog filma

Na ovogodišnjem repertoaru zabavljat će nas izvanredna komedija "Briši, konobaru, briši" Ladislava Smoljaka o misterioznom gospodinu koji poput fantoma obilazi praške kafiće ne bi li zaradio krunu više. Gledat ćemo i dvije komedije Marie Poledňákove - "Kako kitu izvaditi kutnjak" o osmogodišnjem Vašeku koji svojoj majci udovici traži muža i sebi oca te "S tobom je divan svijet" o neobičnom i neočekivanom zbližavanju očeva i sinova.

Ovogodišnji Tjedan dodnosi i filmske velikane poput Jiřía Menzela ("Svečanosti visibaba") te komediju "Pučka škola" sina i oca Jana i Zdeněka Svěráka. Na repertoaru će se naći i "Saturnin" Jiříja Věrčáka snimljen prema istoimenom kultnom humorističnom romanu Zdeněka Jirotke iz 1942. te "Ljeto s kaubojem" Ive Nováka koji donosi priču mlade psihologinje, njezinog novog dečka i konzervativne obitelji. Najstariji film na repertoaru je "Bonvivani" iz 1969. godine koji prati trojicu bauštelaca u potrazi za elitnom zabavom u Pragu.

Filmove pratimo zahvaljujući Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.