Provjerite tko dobiva na poklon povijesni roman spisateljice Laurel Corone "Četiri godišnja doba", smješten u velebno i umjetnošću nabijeno doba Vivaldijeve Venecije. Priča prati dvije prelijepe sestre, nadarene glazbenice, koje grade svoju glazbenu karijeru u atmosferi venecijanskih spletki, razvrata i bogatstva

cetiri godisnja doba, laurel coronaLaurel Corona oživljava likove dviju sestara glazbenica, koje su svoje glazbeno umijeće izgradile u samostanu Pieta u Veneciji te ga nadogradile zahvaljujući jednom od najslavnijih baroknih skladatelja i violinista, Antonija Vivaldija.

Tri čitateljice koje na dar dobivaju ovaj prekrasan romantični roman, su:

IVANA VINKO KATALIN, ZAGREB

VANJA VUJASINOVIć, KAPELA

MARTINA BEVARDI, SAMOBOR

Od najranijeg djetinjstva, kada su se, napuštene od majke, našle u samostanu, prelijepa i zavodljiva Chiaretta i njezina starija sestra, ponešto suzdržana i skromna Maddalena, otkrivaju ljubav prema glazbi. Dok će Chiarettin put voditi od slavne solo-pjevačice u samostanskom zboru do aristokratske nevjeste i sudionice pomalo razvratnog života u 18-ostoljetnoj Veneciji, Maddalena će ostati posvećena samostanskom životu i svojoj strasti prema violini, ali i prema Vivaldiju. No, usprkos različitim putovima i nedaćama koje će uslijediti, sestre će ostati vjerne jedna drugoj kao i svojoj ljubavi prema glazbi.

"Četiri godišnja" doba otvaraju vrata u prostor-vrijeme Venecije u njezinu zlatnom dobu i otkrivaju kako je nastalo jedno od najvećih remek-djela klasične glazbe, Vivaldijevi koncerti okupljeni pod naslovom ovog romana.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.